Берое със сериозна издънка, заралии се отдалечиха от Европа

DSC_5557-1200x675
DSC_5557-1200x675

Отборите на Берое и Арда завършиха наравно 2:2 в мач 3-ия кръг на плейофа за 7-10 място в efbet Лига. Старозагорци трябва много да съжаляват, че изпуснаха победата, тъй като до 90-ата минута имаха преднина в резултата и бяха с човек повече на терена. Въпреки това гостите успяха да стигнат до точката с попадение от дузпа. С пропуснатата победа старозагорци
В класирането Берое заема така бленуваната позиция към момента. С 37 точки. По-късно днес обаче това може да се промени, когато Локомотив (Пловдив) гостува на ЦСКА 1948 и при победа “смърфовете” ще излязат начело. Арда от своя страна е с 31 точки и надеждите за Европа изглеждат мираж.

Първата възможност за гол бе в полза на гостите. в петата минута Тонислав Йорданов получи кълбото в наказателното поле и след като овладя добре топката стреля, но Генадий Ганев спаси с една ръка.

Резултатът бе открит от домакините в 18-ата минута. Тогава Давиде Мариани получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар прати кълбото в горния ъгъл на Мартин Луков.

В 31-ата минута Берое можеше да удвои преднината си. Алекс Петков позволи на Алиун Фал да му открадне топката и да излезе сам срещу Луков, но вратарят успя да отрази удара му.

В началото на втората част старозагорци стигнаха до второ попадение. Даниел Генов нахлу добре в наказателното поле и намери успоредно на голлинията, където Серкан Юсеин засече на празна врата за 2:0.

Скоро гостите намалиха резултата. Светослав Ковачев напредна по десния фланг и намери назад Иван Коконов, който засече по земя, за да върне Арда в играта.

В 71-ата минута Арда остана с човек по-малко. Светослав Ковачев получи втори жълт картон и трябваше да напусне предварително терена.

Противно на очакванията в последните минути Арда успя да наложи натиск и това доведе до успех. При едно центриране и удар с глава топката се удари в ръката на Сиам Бен Юсеф и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Тонислав Йорданов и изравни за крайното 2:2.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ