Ботев Враца представи треньора, предстои смяна на ръководството

7 Dni Sport29.04.2022
Царско село - Ботев Враца,

Ботев (Враца) официално представи новия си треньор Дженаро Иецо.

48-годишният специалист обеща пред медиите, че заедно със своя асистент Паскуале Даниел и с треньора на вратарите Даниел Скуаце ще направят всичко възможно да спасят отбора си от изпадане.

Иецо, бивш вратар на Наполи, призна, че ще ръководи врачани с лиценза на Петър Петров. Интересното е, че по същия начин начело на Ботев бяха и предишните двама треньори през този сезон Даниел Моралес и временният вариант Ивайло Димитров. Италианецът изрази увереност, че ще се справи в първия си мач начело на тима (в понеделник срещу Пирин), въпреки че има трима наказани и двама контузени футболисти.

В същото време стана ясно, че в Ботев (Враца) престои смяна на ръководството. Както се заговори преди няколко месеца италианецът Анжело Тинто вероятно ще поеме управлението на клуба, след като през март влезе в Управителния съвет.

„Имам уверението на г-н Тинто, че притежава познания и умения да се справи с клуба. На предстоящото Общо събрание през май ще го предложа за председател“, заяви настоящият председател на УС на клуба Христо Илиев и подчерта, че промени в управата могат да бъдат направени едва след края на сезона.

„Парите, които ще инвестирам, ще бъдат едни, ако останем в елита, и други, ако изпаднем във втора дивизия. Ще дойда с мои партньори, които искам да влязат в Управителния съвет. Имам намерение Ботев да не се бори само за спасения от елита, а и да излиза като равен с Лудогорец, ЦСКА и Левски. Виждате какво се случи в Царско село, значи е възможно да стане и във Враца“, коментира от своя страна Анжело Тинто.

Ивайло Димитров, който временно беше начело на врачани, пък ще се завърне на предишната си длъжност – директор на ДЮШ. Специалистът получи благодарности от клубната управа за това, че в труден момент се е заел със задачата да води отбора в елитния футбол. Под негово ръководство Ботев записа две загуби, едно равенство и една победа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ