Балкан на крачка от финал в Балканската лига

Aкадемик Бултекс-Балкан Ботевград 08

Отборът на Балкан Ботевград излиза срещу Макаби Хайфа от Израел във втория полуфинал в Балканската лига. Мачът ще се проведе днес от 16:30 българско време в зала „Айн Сара“ в Нахария. В първия полуфинал, който ще се състои от 14:00 часа българско време се изправят домакините от Ирони Нахария срещу Апоел Галил Елион.

До финалната четворка Балкан достигна, след като отстрани на четвъртфинал отбора от Косово Сигал Прищина. Ботевградчани загубиха първия мач като гости на Сигал с 83:85, но на родна земя момчетата на Небойша Видич спечелиха убедително с 82:63.

Макаби Хайфа в четвъртфиналната фаза отстрани друг български отбор Левски Тимът от Израел се наложи на два пъти „сините“ с 91:83 и 97:86.

Балкан и Макаби Хайфа вече се срещаха два пъти през настоящия сезон в груповата фаза на надпреварата. „Зелените“ победиха при домакинството си в Ботевград с 88:81, а Макаби спечелиха в Израел с 92:78.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ