Таско Тасков смени Благоевград с Пловдив, става шеф в Локомотив

7 Dni Sport29.04.2022
Жребий за Купата на България, Таско Тасков

Таско Тасков ще започне работа в Локомотив Пловдив, съобщават колегите от „Тема Спорт“.

Бившият съдия напусна наскоро Пирин Благоевград, като истинската причина да го стори е именно предложението от черно-белите, което е приел.

При орлетата Тасков първо заемаше длъжността маркетингов директор, а после стана и изпълнителен след напускането на Ива Уорън. Наскоро той обяви, че си тръгва от Пирин, заради рзаминавания във вижданията за развитието на клуба. До края на май бившият съдия е в отпуска, а от 1 юни се очаква да започне работа в Локомотив Пловдив.

Преди Пирин, Тасков бе директор и във ФК ЦСКА 1948 Сф. Така смърфовете ще са третият роден клуб, в който ще работи. На „Лаута“ тепърва ще се уточнява каква точно дължност ще заема, но най-вероятно също ще е изпълнителен директор.

Той е бил поканен лично от новите собственици на черно-белите, които са имали дълъг разговор с него за бъдещето на клуба след оттеглянето на Христо Крушарски.

Ще има и други структурни променои на „Лаута“, категорични бяха от клуба. Предстои изграждането на солидно скаутско звено. То ще е оглавяване от легендата Христо Колев-Бащата. С помощта на Таско Тасков ще бъде засилена и марктинговата част в Локо.

В клуба, по настояване на спортно-технчиеския щаб, бе върната и психоложката Илиана Димитрова.

Засега на „Лаута“ длъжността спортен директор ще продължи да бъде замразена след напускането на Георги Иванов-Гонзо. Цялата спортна власт ще е в ръцете на наставника Александър Тунчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ