Благой Тодев разплака България: Ще ви кажа цялата истина

7 Dni Sport28.04.2022
Screenshot 2022-04-28 at 13.57.49

Една от най-големите надежди на Българския спорт и категорично най-добър биатлонист на България за изминалия сезон – Благой Тодев публикува кратко видео, с което откровено разкрива какво е положението в родния биатлон и разплака част от феновете на този красив спорт у нас.

Той се обръща директно към премиера на България – Кирил Петков и министъра на спорта – Радостина Василев.

Във видеото Благой Тодев каза следното:

„Здравейте на всички аз съм Благой Тодев и с този клип искам да се отбърна към министър председателя Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам действията и желанието на г-н Петков за даряването на нашите заплати за закупуване на оръжие в подкрепа на Украйна.

Журналистите ме определиха като най-успешния български биатлонист за изминалия сезон и като такъв, искам да обърна повече внимание на нашия спорт и на ситуацията около него. През изминалия сезон станах Европейски шампион, Вице-световен шампион, носител на малкия кристален глобус в индивидуалната дисциплина при младежите и спортист на месец януари.

След тези резултати получих 0 лева от държавата и три месеца сме без заплати. Предприех кауза за подпомагане на жена в нужда, като продадох медала си от Европейското първенство, а вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора. Нещо е много сбъркано.

А какви резултати трябва да направи най-успешния зимен спорт, за да получи нормално финансиране аз не знам, кажете вие?“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ