Преговорите за промяна на датата на финала за Купата продължават, утре се чака решение

ЦСКА - Арда Кърджали, Купа на "България"

Все още няма окончателно решение кога ще се играе финалът за Купата на България между ЦСКА и Левски, който е насрочен по програма за 11 май. Предложението на Професионалната футболна лига двубоят да бъде изместен за 15 май (неделя) засега не е прието, като от Българския футболен съюз все още не дават съгласие да има промяна. Идеята на хората от ПФЛ е мачовете Славия – Левски и ЦСКА – Ботев (Пловдив) да бъдат изместени от уикенда 14/15 май за 11 май – тоест, само тези два мача да бъдат променени от първата шестица в efbet Лига, като Лудогорец и Черно море да се играе на 14 май, когато ще бъде награждаването на „орлите“ с поредната им шампионска титла, пише Спортал..

Мотивите за промяна на датата на финала са следните: към срещата има изключително голям интерес, след като двата отбора с най-голяма фенска маса в страната се изправят в битка за трофея в центъра на София. Идеята е да има по-голямо удобство за привържениците, които вече се притесняват как да напускат по-рано работните си места през делничен ден, за да присъстват на стадиона.

Също така двубоят през уикенда ще може да се играе от 17:00 или 17:30 часа, което се пада в светлата част на деня и ще бъде по-удобно за полицията да се справи с голямата маса фенове на „сините“ и „червените“, а също така и движението в столицата е по-спокойно спрямо това през работната седмица. Не на последно място и от телевизията, която държи правата за излъчване на мачовете, са съгласни срещата да се играе в такъв час.

Нашата медия научи, че от ръководствата на двата клуба се готвят за финал на 11 май, но са дали съгласие да има промяна на датата на финала, ако ПФЛ и БФС решат, но няма никакъв натиск от тяхна страна това да се случи.

На символичния домакин на финала ЦСКА се полагат секторите „А“ и „Г“, както беше на дербито преди десет дни, докато за „сините“ ще бъдат секторите „Б“ и „В“. Времето до финала става все по-малко, като съвсем скоро организаторите трябва да пуснат билетите в продажба. Това означава, че най-късно утре трябва да се вземе решение относно датата на мача: оставане на 11 май или преместване за 15 май.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ