Нито един българин не игра в кръга в Серия „Б“

7 Dni Sport26.04.2022
Атанас Илиев,

36-ият кръг в Серия „Б“ премина без българско участие. И четиримата родни състезатели във второто ниво на италианския футбол останаха резерви за своите отбори, а поводи за радост имаше само Андреа Христов. Неговият Козенца се наложи с 3:1 над сигурния изпадащ Порденоне и заема 17-о място в класирането, като до последно ще се бори за оставането си в дивизията.

Монца на Валентин Антов поведе при гостуването си на Фрозиноне, но допусна пълен обрат и загуби с 1:4. По този начин тимът остана на трето място в подреждането, на две точки зад втория Кремонезе, който падна с 1:3 от Кротоне. В дербито между Лече и Пиза успеха с 2:0 записа бившият тим на Валери Божинов. По този начин Лече оглави таблицата с 68 точки и е много близо до завръщане в Серия „А“.

Асколи на Атанас Илиев направи нулево равенство с Читадела и се намира на седмата позиция, даваща право на участие в плейофите за влизане в елита. Без голове завърши и мачът между Алесандрия и Реджина на Андрей Гълъбинов. В класирането Реджина е на 12-о място и доиграва сезона.

Един от фаворитите за промоция – Бреша, допусна грешна стъпка у дома с равенството 1:1 срещу СПАЛ 1913. Беневенто пък отстъпи на собствен терен от Тернана с 1:2, но запази шестото си място.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ