Кобрата преди мача на брат си: Това вече не е само моята битка, а нашата!

Кубрат Пулев

“Това вече не е само моята битка, а нашата!” Думите са на Кубрат Пулев малко повече от две седмици преди боксовата гала в Лос Анджелис.

Според Кобрата, нощта на 14 май, в която той и Тервел ще се качат на един и същи ринг, е ключова за кариерата на брат му.

Пулеви станаха обект на интерес от американски телевизионен канал, който засне филм за тях. В него за първи път Кубрат и Тервел разказват за публиката отвъд океана своята история от деца.

“Баща ми казваше “Ти си по-големият и като такъв трябва да се грижиш за него и да му помагаш”, споделя Кобрата.

“Подготвяме се заедно, правим кондиционни тренировки, играем футбол – всичко”, казва Тервел.

Битката на 14 май в зала “Форум” в Ел Ей се очертава да бъде най-тежката досега в кариерата на Тервел Пулев, който ще срещне изключително труден съперник – руснака Сергей Ковальов. Победа за българина ще разчисти пътя му към световната титла в полутежка категория на професионалния бокс.

Миналата година Ковальов даде положителна проба за допинг, но вече има право да се боксира след шест поредни отрицателни теста. Последният му мач е от края на 2019 г. Той е с актив от 39 двубоя – 4 победи, 29 с нокаут, 1 равенство и 4 загуби.

Последният мач на Тервел беше преди малко повече от година в Танзания. До момента той е безупречен на профи ринга – 16 победи от 16 мача.

Съперникът на Кобрата – Джери Форест, е на 35 години. На професионалния ринг има 26 успеха, 4 поражения и 2 равенства.

За последно Кубрат Пулев се би по изцяло боксови правила на 12 декември 2020 година. Тогава той претърпя поражение от Антъни Джошуа в мач за световните титли в тежка категория. Това беше и втората загуба в кариерата му. В своя професионален актив българинът има 28 победи, 14 от които с нокаут.

btvsport.bgЗа нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ