Ботев (Пловдив) ще разформирова дубъла си, ако отборът изпадне в Трета лига

Ботев Пловдив II - ФК ЦСКА 1948 II

Ботев (Пловдив) може да разформирова дублиращия си отбор през лятото. До този ход евентуално ще се стигне, ако вторият тим на канарчетата изпадне в Югоизточната Трета лига. В момента Ботев Пд II води битка за оцеляване във втория ни ешелон.

Шест кръга преди края на сезона жълто-черните са 16-и, точно над чертата. Воденият от Стефан Стоянов тим има 32 точки, а след него са Септември Симитли и Марек с по 27 пункта, които са в зоната на изпадащите. Пловдивчани и Марек са с по 31 мача, а Септември с 30. Ако дубълът на Ботев успее да се спаси, ще продължи участие във Втора лига. Ако ли не, отборът ще бъде закрит.

Основната причина е, че в третия ешелон не могат да играят футболисти с професионални договори. Тогава реално ще се обезсмисли съществуването му. Доста често през кампанията играчи от първия отбор бяха сваляни в дубъла да помагат.

Последно това бе Лъчезар Балтанов, който игра цял мач при ремито с Монтана (1:1) в Коматево в неделя следобед. Филип Филипов вече редовно е част от втория състав. Там се обиграват и доста от младите таланти на клуба – Иван Василев, Атанас Чернев, Димитър Пройчев, Бисер Бонев, Монир Ал Бадарин и вратарят Християн Славков. Дублиращият състав на градския съперник – Локомотив, е предпоследен в Югоизточната Трета лига, а последен е Берое II.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ