Пирин удари Локомотив (София) с два фамозни гола

Левски - Пирин Благоевград,

Пирин (Благоевград) надви у дома Локомотив (София) с 2:1 в мач от 28-ия кръг на efbet Лига и направи важна крачка към оцеляването си в елита. Станислав Манолев (13) и Красимир Станоев (30) вкараха страхотни голове от далечна дистанция за успеха на „орлетата“, а резервата Матеус Дуарте (71) върна едно попадение за гостите.

Титулярният страж на гостите вратар на „железничарите“ Дамян Дамянов получи контузия на загрявката, която му попречи да вземе участие в мача и вместо него започна младият Жарко Истатков.

Домакините бяха по-активни през първата част и успяха да вземат сериозен аванс с две красиви попадения. Първо в 13-ата минута Красимир Станоев подаде към Светослав Дяков, който се опита да намери Станислав Костов в наказателното поле на Локомотив, но Красимир Милошев изчисти топката. Тя попадна на крака на Станислав Манолев, който с удар от около 22 метра не остави шансове на Истатков – 1:0, вкарвайки шестия си гол за сезона.

Антон Карачанаков шутира от фаул в 26-ата минута и топката рикошира в главата на Катсикас, след което се удари от външата страна на мрежата. Четири минути след това Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле на гостите и техен футболист изчисти топката, но Красимир Станоев я засече от движение и вкара феноменален гол от далечна дистанция в горния десен ъгъл за 2:0.

След почивката гостите заиграха по-добре, но отново домакините имаха първи шанс да се разпишат след контраатака в 60-ата минута и удар на Спас Георгиев. Жарко Истатков обаче се намеси и изби в корнер. Минута по-късно Станислав Манолев отправи опасен удар, но Истатков отново отрази.

В 71-ата минута „железничарите“ намалиха пасива си, след като Стойчо Атанасов центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Матеус Дуарте надскочи Юлиян Попев и с глава реализира за 2:1. До края на мача „железничарите“ не успяха да натиснат достатъчно и да стигнат до изравняване.

След успеха си Пирин има 30 точки на 11-ата позиция, първа във втората четворка на отборите, борещи се за спасение. Локомотив е на две точки за „орлетата“ на шест пред застрашения от изпадане Ботев (Враца).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ