18 джудисти ще представят България на европейското в София

42-Янислав_Герчев,_в_синьо_и_Денислав_Иванов_lg

България ще бъде представена от 18 джудисти на европейското първенство за мъже и жени в столичната зала „Арена Армеец“ (29 април – 1 май), на което страната ни за първи път ще бъде домакин.

Ивелина Илиева се връща на татамито след дълга пауза. Най-добрата ни състезателка обяви, че прекратява кариера след олимпиадата Токио 2020, но след това размисли. Участието й бе под въпрос, тъй като с прекратяване на кариерата тя бе извадена от списъка на Световната антидопингова агенция (ВАДА), но в навечерието на шампионата правата й ще са възстановени. Илиева ще стартира в своята категория до 57 кг, в която има сребро от Евро 2016 и пето място световното в Токио през 2019-а.

Дебют за България на голямо първенство ще направи французойката с наш паспорт Амели Гиюр, която ще стартира в категория до 52 кг.

Шампионатът ще бъде първо сериозно изпитание след игрите Токио 2020 за олимпийците и двукратни европейски вицешампиони Янислав Герчев (60) и Ивайло Иванов (90).

На татамито ще излязат още призьорите от международни състезания Анастасия Балабан, Денислав Иванов (66), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Борис Георгиев (100).

В треньорския щаб на селекционера Георги Георгиев са включени петима треньори – Красимир Христов, Ганчо Дойков, Свилен Скерлев, Атанас Герчев и Стоян Велев.

У нас пристигат 363 състезатели от 40 държави. Първите по-големи отбори идват още утре – Франция, Израел, Полша. А на 27 април се очакват и всички останали тимове.

Схватките в „Арена Армеец“ ще бъдат изгледани от президентите на световната федерация Мариус Визер (Румъния) и на европейската централа Ото Кнайтингер (Австрия).

Срещите са от петък до неделя. Стартът е от 9,30 часа.

Съставът на България

Мъже:

60 кг Янислав Герчев, “Арена спорт” (Пд)
66 кг Божидар Темелков, “Биоком” (Сливен) и Денислав Иванов, “Левски”
73 кг Марк Христов, „Шун джудо“ (София)
81 кг Ашот Мартиросян, СА ЦСКА
90 кг Ивайло Иванов, ЦСКА
100 кг Борис Георгиев, „Хаджи Димитър“, Сливен и Костадин Цветанов, ЦСКА
над 100 кг Ивайло Димитров, „Локомотив“ (Сф)

Жени:

48 кг Анастасия Балабан, “Илинден” (Сф) и Алекса Георгиева, ЦСКА
52 кг Габриела Димитрова, ЦСКА и Амели Гиюр, „Локомотив“ Сф
57 кг Ивелина Илиева, Шун джудо (Сф) и Снежана Граматикова, „Локомотив“ (Сф)
63 кг Йоана Манова, “Шун джудо” (Сф)
70 кг Лидия Брънчева, СА ЦСКА
над 78 кг Габриела Гигова, “Локомотив” (Сф)


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ