Билал Бари е на гол от историята, само Соколето го е правил

7 Dni Sport22.04.2022
Лудогорец - Левски, Билал Бари, Кирил Десподов, Антон Недялков

Билал Бари може да влезе в историята, ако вкара гол днес.

Мароканският нападател на Левски не бележи много, но пък успя да го направи в последните два мача на „сините“ срещу Лудогорец. Разписа се най-напред при гостуването за първенството, което отборът му загуби с 1:2 в последната минута.

Успя да отбележи и важния втори гол за успеха с 3:2 в първия полуфинал за Купата.

Справка в статистиката показва, че само един играч на Левски досега е успявал да отбележи попадение в два поредни официални мача срещу „орлите“, пише „Мач Телеграф“. Това е легендата Георги Соколов. Това обаче е станало във времена, когато Лудогорец е бил много далеч от нивото и фактора, какъвто е днес. Става дума за сезон 1968/69, когато „сините“ и „орлите“ се срещат в 1/16 финалите за Купата, като тимът от Разград, тогава дори не е във Втора лига. Мачът в Разград завършва 1:1, като голът за Левски вкарва Георги Соколов. На реванша „сините“ бият с 4:0 с нови два гола на Соколето. Така за момента той е единственият левскар с общо три попадения срещу „орлите“, а той и Бари са вкарвали в два поредни мача срещу този съперник.

С по два гола за Левски срещу „орлите“ са още Борислав Цонев, Валери Божинов, Мигел Бедоя и Роман Прохазка. Първите трима споменати ги вкараха в един мач. Цонев се разписа през есента на този сезон при загубата с 2:4 на „Герена“. Божинов също реализира два пъти при поражение – с 2:3 през 2014 година. Само попаденията на Мигел Бедоя бяха за успех – този с 3:2 през есента на 2014-а.

Роман Прохазка пък донесе последната шампионатна победа – с 1:0 през есента на 2016 с гол в последната минута. Той има още един гол, но при загуба – през пролетта на 2016-а с 1:2 в Разград. Между това попадение и следващото обаче двата отбора играха още веднъж, така че и словакът не е като Бари и Соколето и не се е разписвал в поредни мачове.

Днес мароканецът може да стане първият, който го прави три пъти поред. За момента в турнира той има 4 гола. Освен този в Разград, той вкара хеттрик и при разгрома над Септември Симитли със 7:0 на осминафиналите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ