100 000 лева за Димитър Димитров от Балкан

01

Димитър Димитров вече официално е баскетболист на вицешампиона в НБЛ през изминалия сезон Балкан, при това, срещу рекордна годишна заплата. Тежкото крило, което изигра много силни месеци с екипа на пловдивския Академик Бултекс след освобождаването си от Лукойл, ще прибере умопомрачителните за български играч 100 000 лева в Ботевград, съобщава balkanec.bg.

Това пък означава, че Димитров ще получава по 10 000 лева месечно с екипа на „зелените“, което почти сигурно би го превърнало поне към сегашния момент в най-скъпоплатения български баскетболист, обличал някога фланелката на Балкан и в един от най-скъпоплатените наши състезатели в НБЛ съобще.

Националът направи средно по 10,4 точки, 5,3 борби и 1,9 асистенции в редиците на Академик Бултекс. Юношеските години на Димитров, който е един от най-обещаващите ни млади играчи, набор 1993 г. и от ядрото на бившия младежки национален отбор, воден от Любомир Минчев (заедно с Павлин Иванов – б.р.) преминаха в школата на италианския Римини, след което той защитава цветовете на австрийския Аркадия Лайънс, а от там бе привлечен в шампионския състав на Лукойл Академик.

Димитър Димитров произхожда от спортна фамилия, в която баскетболът натежава. Сестра му Екатерина Димитрова играе баскетбол дълги години в Италия и Франция, майка му Тина Димитрова също е бивша баскетболистка, играла е в Марица Пловдив. Като треньор работи с момичетата на Марица, после на женския отбор на пловдивския Академик ТЕСТ и на Левски Спартак. Със „сините” е вицешампионка у нас в първенството и в турнира за купата на България 2005 г. Като селекционер на 20-годишните националки, Тина Димитрова извежда отбора до девето място в Дивизия А на европейското първенство в София през 2005-та. Баща му Атанас е бивш гребец.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ