ЦСКА спаси кожата и се класира на финал за Купата на „България“

7 Dni Sport21.04.2022
ЦСКА - Славия, Отбор

ЦСКА е първият финалист за SESAME Купа на България, след като победи Славия с резултат 7:5 след изпълнение на дузпи. Още в рамките на първото полувреме „белите“ заличиха двойния си пасив от първия мач и се върнаха в играта с два бързи гола на Тони Тасев и Иван Минчев. Резултатът остана променен в редовното време и след продълженията, което наложи победителят да бъде излъчен след изпълнение на дузпи.

В герой при изпълнението на ударите от бялата точка се превърна Димитър Евтимов, който успя да се реабилитира за попадението на Минчев, отразявайки два изстрела на противника и пращайки отбора си на финала.

Още в третата минута домакините можеха да поведат в резултата, след като Жорди Кайседо засече центриране на Федерико Варела от свободен удар. Светослав Вуцов обаче се намеси решително и опази вратата си от ранно попадение.

Пет минути по-късно обаче Тони Тасев изненада „червената“ отбрана и отбеляза гол, намалявайки пасива на своя тим в общия резултат. Гостите матираха „червената“ отбрана с отличен пас отляво към Радослав Кирилов, който върна към Тони Тасев, за когото остана само да чукне топката в опразнената врата.

В 12-ата минута Иван Минчев отбеляза второ попадение за „белите“ и върна интригата в полуфинала. След постепенна атака на гостите топката попадна в краката на Иван Минчев, който с удар от далечна дистанция прехвърли Евтимов и вкара феноменално попадение.

Домакините отвърнаха моментално с мощна атака, завършила със спорен казус. Жорди Кайседо засече центриране с глава и стреля към вратата на Вуцов, който не успя да се намеси по най-добрия начин, въпреки че извади кълбото. Положението бе прегледано с помощта на ВАР, след което съдията Волен Чинков прецени, че топката не е преминала голлинията с целия си обем и за нещастие на „червения“ щаб, попадение не бе регистрирано.

След половин час игра Йон Бакеро фаулира Мазику и подари на противника пряк свободен удар от добра позиция. Зад топката застана Варела, който обаче разочарова изключително много с изстрела си, който прелетя високо над вратата.

В края на първата част страстите се нажежиха и след словесен спор с главния съдия Волен Чинков наставникът на гостите – Златомир Загорчич, както и резервният вратар Георги Петков получиха жълти картони за острата си реакция. Алън Пардю пък направи ранна промяна в състава си, заменайки Федерико Варела с Греъм Кери.

Малко преди полувремето Иван Минчев можеше да изненада Димитър Евтимов от ъглов удар, но вратарят отрази и не допусна нов гол във вратата си. ЦСКА отвърна с добра атака, в която Жорди Кайседо бе изведен по невероятен начин от Маурисио Гарсес, но стражът на гостите скъси ъгъла, а нападателят на „червените“ стреля неточно.

С началото на първата част „червените“ опитаха да променят развоя с изстрел на Тибо Вион, който обаче бе блокиран от защитата на гостите.

В 68-ата минута лоша комуникация в „червения“ лагер и още по-лошо изчистване от страна на Димитър Евтимов подариха топката на Йон Бакеро, който пък моментално изстреля кълбото към празната врата, но ударът му бе твърде неточен. Секунди по-късно Светослав Вуцов също излезе неразчетено и се размина с топката, но за негово щастие Жорди Кайседо не успя да отиграе навреме.

Секунди преди изтичането на редовните 90 минути Карло Мухар профука „златен шанс“ да прати отбора си на финал, пращайки топката извън очертанията от изключително близка дистанция. Така двубоят влезе в продължения.

В началото на второто продължение домакините изявиха претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Емил Виячки след удар на Вилдсхут. След бърз преглед с помощта на ВАР обаче стана ясно, че няма непозволени действия на футболиста на „белите“.

Последва страхотен шанс пред Греъм Кери, който обаче не успя да намери топката и пропусна да изведе отбора си напред в общия резултат.

В края на второто продължение Светослав Вуцов и Йоан Баи се сблъскаха ужасяващо, което наложи намесата на медицинските екипи, които помагаха всячески на футболиста на „червените“, който първоначално изпадна в безсъзнание, но медицинските екипи успяха да го свестят.

Двата отбора бяха безкомпромисни при изпълнението на първите пет дузпи, но два отразени изстрела от Димитър Евтимов класираха ЦСКА за финала на SESAME Купа на България с общ резултат 9:7.

ЦСКА – Славия КР 0:2 (2:0 в първия мач) / 9:7 общ резултат
0:1 Тони Тасев 8′
0:2 Иван Минчев 12′

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 18. Брадли Мазику, 4. Мено Кох (к), 29. Томас Лам, 15. Тибо Вион, 24. Карло Мухар, 21. Амос Юга, 5. Федерико Варела, 27. Маурисио Гарсес, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо

Треньор: Алън Пардю

Славия: 21. Светослав Вуцов, 83. Христо Попадийн, 23. Емил Виячки, 29. Гьоко Зайков, 4. Людовик Соарес, 73. Иван Минчев, 77. Георги Вълчев, 7. Йон Бакеро, 10. Радослав Кирилов (к), 88. Тони Тасев, 9. Мартин Петков

Треньор: Златомир Загорчич

Съдия: Волен Чинков
Стадион: „Българска армия“, гр. София

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ