Димитър Илиев изпусна дузпа, Локо Пд изтърва Берое

Локомотив София - Локомотив Пловдив, Димитър Илиев

Локомотив (Пловдив) завърши при 1:1 с Берое (Стара Загора) в двубой от 28-ия кръг на Efbet лига. Гостите пристигнаха с едва четири резерви и нямаха много възможности за гол в Пловдив.

Срещата стартира с натиск на Локомотив, като „смърфовете“ имаха добра възможност да отбележат гол в 9-ата минута, в която Димитър Илиев падна в наказателното поле след контакт с бранител на гостите. Между 20-ата и 22-ата минута имаше още две подобни ситуации, но реферът Ивайло Стоянов прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

Противно на събитията на терена, Берое поведе с гол на Стив Фуртадо в 26-ата минута, останал сам срещу вратаря на Локо (1:0).

Пловдивчани бяха на метър от това да изравнят в 41-ата минута, в която Венсан Марсел не успя да вкара на празна врата. Минута по-късно Александър Василев отправи хубав удар, но Ганев спаси.

В края на първата част съдията даде дузпа за Локомотив за игра с ръка на защитник на Берое при удар на Димитър Илиев. Капитанът на Локо застана зад топката и изравни резултата (1:1) от бялата точка.

Двата тима си размениха по една опасност в началото н втората част, при които Мирослав Енчев и Александър Василев бяха близо до гола, но не се възползваха от добри възможности.

В следващите минути домакините натиснаха съперника и можеха да поведат в резултата след час игра, но Ганев спаси удар на Карагерен. Резервата Преслав Боруков също имаше шанс да се разпише за Локомотив минути след появата си в игра, но стреля покрай вратата.

Двубоят можеше да бъде решен в продължението на срещата, когато Ивайло Стоянов отсъди дузпа за игра с ръка на Мирослав Енчев в наказателното поле и го изгони с втори жълт картон. Димитър Илиев обаче стреля слабо в средата на вратата и пропусна от бялата точка.

Мачът беше пряка битка за седмото място в първата четворка на шампионата, което Локомотив запази с равен брой точки с Берое, който остава на осмото място.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ