Стоилов преди Лудогорец: Не съм спокоен! Ще играем в стил Левски

Пресконференция на Левски, Станимир Стоилов

Предводителят на Левски – Станимир Стоилов, даде дълга пресконференция преди втория полуфинален мач от SESAME Купа на България срещу Лудогорец. В първата среща „сините“ спечелиха с 3:2 в Разград, но Стоилов акцентира, че няма как да е спокоен преди реванша, тъй като знае, че отборът му е твърде крехък все още.

„Надявам се първо като физика вече да сме възстановени и днес да проведем нормална тренировка, тъй като вчера имаше сняг и не беше добре за работа. Имаме изключително сериозни противници през последните мачове, което от една страна е добре, но от друга страна виждаме нивото и докъде сме стигнало като отбор и начин на игра. Играчите с доброто си представяне в първия мач постигнаха задължението да играят все по-добре и сега мислим за елиминацията, тъй като имаме преимущество от първия мач. Малък брой играчи винаги е проблем, но в крайна сметка това е политиката, която сме избрали с оглед и цялата ситуация, в която се намираме. Не търсим оправдания. И шест човека да останат по трибуните ще има 20 хиляди те ще помогнат“, започна Стоилов.

„Моето желание е да се научим да играем в стил Левски и гордо. При нас някои неща се случиха по-бързо от това, което повечето очакваха. Имаме и задължителна елиминация, но имам условие и задача да играем гордо и в стил Левски. Трябва от първата минута да излизаме за победа. Всякакъв друг стил на игра може да ни коства мача. Имаме сериозен турнирен боец отсреща, който не е един и два пъти се е представял на високо ниво в Европа и Купата. Хегемон е в българския футбол и трябва да се доближим до максималното наше ниво, за да продължим към финала“, каза още Стоилов.

„Двата мача в Разград избрахме схема, която мислехме, че ще донесе успех. Все още има здравословни проблеми и ще мислим до последно за постройката ни. Утре на сутрешната тренировка ще решаваме. Искаме да играем в стил Левски, а той е винаги в атака. Ако противникът ни принуди да се браним, ще се, но искам да наложим волята си. Надявам се отборите да зарадват пълните трибуни. Трябва да надскочим себе си, за да може хората да чакат чудеса. Няма друг виновен за това освен футболистите. Те показаха добри неща и трябва да скачат на високо. От тях зависи колко високо ще скочат. Ако нещата не се случват, виновен съм аз, а играчите да мислят за победата и представянето. Загубите не бива да са техен проблем“, говори хасковлията.

„Опитваме се да говорим за темата с напрежението, но ние се справяме добре и затова ще има хора. Да продадеш стадиона за по-малко от 24 часа, то това го направиха играчите – те бяха виновни и сега са отговорни. Разговаряме по темата и аз не искам нищо сложно от тях. Иска се да играят така. Ако играят добре, а Лудогорец е по-добър, няма какво да направим. Подкрепата при нас никога не е липсвала, така че не виждам защо играчите да са напрегнати. Не смятам, че обстановката и атмосферата и начинът на мислене е като 2013-а година. Тогава Левски беше с голям бюджет, много играчи, големи обещания и надежди, а сега има отбор, който тепърва се изправя да седне на стола. Не се е научил да ходи още. Дори да загуби, не виждам от какво трябва да се притесняват играчите. Казах го и предния ден, когато дойдох преди 5-6 месеца точно и ясно поставих задачи, които са по-сериозни. По простата причина, че Левски трябва да търси всякак да печели и да печели пари. Участие в Европа е много важно за това нещо, за да можем футболисти и треньори да дадем нашия „дан“ за оцеляването на клуба. Стигнахме сами дотук и сами ще трябва да завършим мисията. Ако не успеем, продължаваме по същия начин“.

„Сигурно има, и то огромен товар върху тях, но няма как да направим „Евролевски“ без да минем през товара, проблемите. Имам над 100 мача в Европа, което е опит, но сега виждам отбор, който е прекалено крехък и такъв, който може бързо да укрепне, ако печели такива мачове. Затова мислим само за победа, защото Европа и такива мачове са твърде крехки да лежиш на някаква победа. Искаше ми се да бъде по-сериозна преднината от първия мач, но сега целта е победата и да търсим само нея. Всичко друго може да ни изиграе лоша шега. Ако трябва, и 90 минути ще се браним, но не е в стила ни да изглеждаме така. Няма да бъдем щастливи в такава ситуация. Левски е щастлив, когато атакува и търси победата. Доколко ще ни позволи това Лудогорец, друг въпрос. В двата мача досега наложихме волята си“, продължи Стоилов.

„Ако трябва да съм честен, не съм спокоен. Имал съм по-спокойни и отговорни мачове като резултати, класиране, печелене на пари, но този мач е много неспокоен за нашия отбор. Колкото един отбор печели важни мачове, толкова повече израства. Там идва безпокойството. Малко отворихме по-голяма крачка, но мисля, че утре можем да я защитим по най-добрия начин. Не знам какво можем да кажем на феновете – 20 хиляди. От отбора зависи да играят, но за този мач не може да разширим стадиона. При нас има доказана симбиоза между клуб, отбор и привърженици. Те знаят и аз знам какво да се очаква. Знам какво ще е тяхното желания, така че няма какво да им кажа. Пожелавам им да изпитват радост, това е пътят за оцеляването – пълен стадион. Не се е случвало и сектор „Г“ да продадем. Започнахме да „крадем“ секторите на гостуващия отбор, за което съжалявам за Лудогорец, но мислим за нашите привърженици“, акцентира Стоилов.

„Още преди доста време казах, че трябва да се оглеждат всички политици и управляващи на кого помагат. Сериозно може да се замисли всеки с възможности и власт да погледне и види реалността. 20 хиляди и на платени митинги не могат да се съберат. При нас плащат, и то плащат добре и с лекота се събират. Купуват се артикули, така че живеем в нормална държава, живеем със спорта и трябва да мислим за стадионите на ЦСКА, нас и другите водещи отбори. Искам да видя нещо да се случва – обещания и празни приказки се наслушах. Къде може да се съберат 20 хиляди и да плащат сериозно? Феновете заслужават да са в по-добри условия. Отношението към Левски, което се демонстрира, а на други стадиони се случват бавно нещата. Виждам и при противника ни как е. С отлагане и чакане – няма да стане. Ще има по-щастливи хора, ако това стане. Политиците, когато им се напомни да свърши нещо, се сърдят. Казвам го, защото нищо не се случва. Въобще не ме интересува никой. Аз съм като всеки един друг данъкоплатец. Досега тази държава повече ме е ограбвала мен, отколкото да ми е помагала“ загатна Стоилов.

„Два са основните проблеми на стадиона – сектор „А“ и козирката, тъй като може да рухне този сектор, а вторият е, че имаме задължения към НАП, които трябва да бъдат в по-облекчен вариант, за да ги изплатим. Държавата не може да бъде майка за такива клубове, тъй като знаем мащабите. Говорим за 21-и век и войни. Да спираме парите за оръжия и да няма войни. Ние говорим само за оръжия, а не за спорт. Клубът е изчистил всичко към първия отбор. Моите неща, които има в клуба, няма проблем – всичко сме се разбрали, както трябва.

„Утрешният мач не го разглеждам като полуфинал, а мач като за каляване на футболистите, както исках в началото. Сега го разглеждам като мач, който можем да побеждаваме първите два отбора. Ще съм щастлив, ако играем финал. Полуфинал не значи купа, така че сега трябва да елиминираме хегемона на футбола у нас. Елиминацията ще бъде добро стъпало за крачките, които правим за каляването на отбора и битките. От първия ден, когато дойдох, казах, че не можем да обещаем много, освен работа и честност. Стараем се всички да продължаваме така. Естествено, играчите на Лудогорец, ако трябва да изброяваме имена, те нямат футболист, който да те държи спокоен. Каквото и да говорим, резултатите и хегемонията не са 1 година, а 11. Няма как да сме спокойни, но 11 години Лудогорец е хегемон. Правят нещата по добрия начин, а двата гранад сме в състояние, което не прилича на така наречените два български гранда. Това са двата отбора, които могат да съборят Лудогорец. Само обещания и лъжи през последните години и затова продължава така. Имам уверението, че всичко по лиценза е наред. Нямаме запорирани сметки. Имаме договорка с НАП, която се спазва и върви по план. Имаме спрени трансфери заради дълг към Насиру Мохамед, който изчистваме. Трябваше да оправим две дела към Хубчев и екипа и към Насиру Мохамед трябва да изчистим към него. Ако имаме такава посещаемост и се чудим как да отваряме нови места, смятам, че скоро и този проблем ще решим. Освен да радват хората с футбол и победи, те сега помагат на клуба да излезе от това финансово състояние. Под никаква форма не отива на Левски да бъде огромен длъжник“, завърши брифинга си Станимир Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ