Светла Петрова: ЦСКА избра абсолютния порочен модел на Лудогорец

7 Dni Sport21.04.2022
Светла Петрова,

Поредната треньорска смяна на стадион „Българска армия“, както и снемането на доверието към ръководството на ЦСКА, обявено от фенклуб „Сектор Г“, предизвикаха широк отзвук в родната футболна общественост.

По този повод „Тема Спорт” потърси известната привърженичка на „червените“ – Светла Петрова.

Как ще коментирате позицията на организираните привърженици от фенклуб „Сектор Г“ и несъгласието им с управлението на клуба?

– Феновете имат право на подобна позиция. Търпението им явно вече се е изчерпало. 6 години не успяваме да станем шампиони и все по един и същи начин нещо се счупва в началото на пролетния полусезон. Смятам обаче, че проблемът дори не е толкова в липсата на титла, а в пълната несъстоятелност на отбора. Разбирам напълно недоволството на феновете, а и трябва да се признае, че те всъщност бяха доста търпеливи. Когато ЦСКА не върви, винаги е имало подобни реакции. Феновете винаги са били коректив на управлението.

Споделяте ли мнението на Стойчо Младенов, че е недопустимо треньорът на ЦСКА да не участва в селекционния процес?

– Да, категорично споделям мнението на Стойчо Младенов. В края на краищата селекцията е инструментът на треньора. Ако ти натрапят някакви футболисти, в чиито качества не вярваш, няма как да гониш с тях определена цел. Не казвам, че само наставникът трябва да отговаря за селекцията, но той задължително трябва да взима дейно участие в нея. За да се търси отговорност на един специалист, той трябва да е получил преди това свобода, за да разгърне пълните си възможности.

Очаквате ли да има някаква промяна в политиката на Гриша Ганчев оттук нататък?

– Ако престана да очаквам и да се надявам, трябва да се откажа от ЦСКА. Надявам се ръководството на клуба да се вслуша в исканията на феновете, защото те са мотивирани от любовта им към отбора. Очаквам да има някаква промяна, защото в противен случай тя най-вероятно ще се случи по трудния начин. Много е важно обаче да бъде направена уговорката, че ние, феновете, не винаги имаме пълната информация при какви условия се работи в един клуб и какъв натиск се оказва над собственика, особено в български контекст. Все пак добре знаем, че върху един собственик, който има и други сериозни бизнеси, може да бъде упражняван безобразен натиск. Но в крайна сметка нищо не пречи да се смени подходът, след като се вижда, че досегашният категорично не работи. Ние избрахме абсолютно порочния за мен модел на Лудогорец, при който се прави отбор само от чужденци. Очевидно е, че нямаме финансовия ресурс на Лудогорец, за да привлечем достатъчно класни иностранци, и всяка година просто събираме голяма група наемници, които така и не развиват привързаност към клуба. Нужна е пълна промяна на този подход.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ