Норвежци си харесаха играч на Ботев

ЦСКА - Ботев Пловдив, Георги Йомов, Па Конате

Елитен норвежки клуб се оглежда за футболист на Ботев Пловдив, пишат скандинавските медии.

Става въпрос за Волеренга, който ще се опита да привлече през лятото левия халф-бек на канарчетата Па Конате. Тимът започна колебливо новия сезон в Норвегия – 1 победа и 2 загуби, а през миналата кампания завърши седми. Сега обаче старши треньорът Даг-Ейлев Фагермо иска да подсили по-сериозно тима си, като търси на първо време именно ляв краен бранител.

27-годишният Конате е национал на Гвинея, но е роден в Малмьо и има и шведски паспорт. Той дойде при канарчетата през януари 2021 година, като има договор до юни 2023-а. За последно бе играл в елита на Норвегия за гранда Розенборг, преди да подсили жълто-черните. Така че обстановката в скандинавската страна му е доста добре позната. Постепенно Па Конате се превърна в един от ключовите играчи в схемата на Азрудин Валентич 3-4-2-1. Според медиите в Скандинавия вероятността чернокожият играч да подпише с Волеренга през лятото не е за подценяване.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ