Лъчо Танев: В ЦСКА плащат много пари за посредствени играчи

7 Dni Sport21.04.2022
лъчезар танев

Бившият халф и капитан на ЦСКА и настоящ футболен мениджър Лъчезар Танев коментира пред колегите от „БЛИЦ“ селекционната политика на „Армията“.

„При всички положения всеки трансфер трябва да бъде обсъден и коментиран между наставник и ръководство. Защото ако един треньор няма информация за даден футболист или не го одобрява, каква е ползата играчът да бъде привлечен и да се харчат пари за него. Аз съм на принципа последната дума да е на ръководството на клуба – било президент, било спортен директор.

Треньорът обаче задължително трябва да взима участие в селектирането. Не може да бъде оставен настрана. Той води тренировъчния процес и мачовете и е необходимо да е наясно с какви играчи ще разполага.

В ЦСКА трябва да има критерий. Тези, които избират футболистите, явно нямат достатъчен критерий. Нещо не се прави както трябва. С възможностите, които има ЦСКА, мога да се вземат по-класни играчи. Харчат се доста пари за голям брой посредствени футболисти, а могат да се харчат същите средства за по-малко на брой, но по-качествени играчи“, категоричен бе Танев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ