Локомотив Пловдив приема Берое в схватка за 7-ото място

7 Dni Sport21.04.2022
Локомотив Пловдив - Берое, Алиун Фал, Венсан Марсел

Днес в 15:15 часа е срещата между Локомотив (Пловдив) и Берое от плейофа за 7-10 място. Мачът на „Лаута“ се очертава като един от ключовите в битката за заветната 7-а позиция, която дава право на участие на бараж за Лигата на конференциите. Един срещу друг застават именно двата отбора с най-големи амбиции и най-добри шансове да завършат на това място, така че двубоят ще бъде с голям заряд.

Преди изиграването на днешния мач съперниците са залепени един до друг в класирането. Локо е 7-и, а Берое е 8-и, но и двата отбора са с по 35 точки в актива си. Така че победата днес ще е с двойна цена, а може да бъде полезна и в психологическо отношение и да даде допълнително самочувствие на спечелилия отбор.

Това ще бъде втори мач за Александър Томаш начело на Локомотив. Както е известно, той наскоро пое отбора след раздялата с Александър Тунчев. Интересното е, че Томаш дълго време бе начело именно на Берое и познава доста добре обстановката и играчите в тима. Това може да бъде важен коз в днешния сблъсък.

В редовния сезон двата тима си размениха по една победа. През есента Берое спечели с 1:0 на свой терен, а след това през пролетта Локо се наложи с 2:0 в Пловдив. Иначе в общата статистика „Смърфовете“ имат леко предимство от 45 победи, 19 равенства и 34 загуби.

В състава на домакините няма кадрови проблеми и това е добра новина за Томаш, който ще може да пусне оптимален състав. Очаква се той да заложи на Пиргов на вратата и пред него в защита карето Петрович, Гомис, Бидунга и Томашевич. Карагерен и Василев ще са на двете крила, а Витанов и Салинас ще движат играта в средата на терена. В атака пък ще си парнтират Илиев и Боруков.

В Берое ще липсва Килиън Лебон, който е със съмнения за тежка контузия. Освен това Петър Хубчев все още не смята да разчита на Давиде Мариани, тъй като швейцарецът дълго не е играл и не се намира в оптимална форма. Така единайсеторката се очаква да е съставена от Ганев на вратата и пред него в отбрана Фуртадо, Юсеф, Динков и Джонатан. Мечев и Юсеин ще бъдат опорните полузащитници, а Тунгара ще изпълнява ролята на плеймейкър. Камара и Генов ще започнат на крилата, а атаката ще води Алиун Фал.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ