ЦСКА мечтае за трети пореден финал за Купата, Славия иска чудо

7 Dni Sport21.04.2022
ЦСКА - Славия, Жорди Кайседо

Днес е реваншът между ЦСКА и Славия от 1/2-финалите за Купата на България.

Двата тима ще се изправят един срещу друг на „Българска армия“ в 19:00 часа, за да определят първия финалист в турнира. „Червените“ имат сериозно предимство, след като спечелиха с 2:0 първия двубой в „Овча купел“. Сега те излизат да довършат започнатото, но трябва да имат едно наум, тъй като „белите“ са коварен отбор, който има капацитета да създаде доста проблеми, ако бъде подценен.

ЦСКА е актуалният носител на трофея и сега иска да защити отличието, което спечели през миналия сезон. Това дори стана още по-важно, след като отборът отново не успя да пребори Лудогорец в битката за титлата в efbet Лига и сега Купата е единственият шанс да завърши сезона с ново отличие във витрината си.

Тази нажежена обстановка няма как да не се отрази и на играчите на ЦСКА. Отборът обаче ще трябва да намери сили и да се мобилизира за един от най-важните мачове през сезона. Със сигурност „червените“ ще трябва да вдигнат нивото в представянето си в сравнение с дербито срещу Левски, където отборът не впечатли при нулевото реми на „Васил Левски“.

По време на редовния сезон в efbet Лига двата тима изиграха два доста оспорвани мача. Срещата на „Българска армия“ завърши 1:1, а на „Овча купел“ ЦСКА спечели с 3:2. Така че може и днес да се получи интересен сблъсък.

И двата тима имат доста проблеми преди днешния двубой. Алан Пардю не може да разчита на контузените Матей и Чарлс, както и на на наказаните Турицов и Жеферсон. Така единайсеторката се очаква да бъде съставена от Евтимов на вратата и пред него Вион, Лам, Кох и Мазику в защита. Мухар и Юга ще бъдат опорни халфове, а Кери ще действа като плеймейкър. Гарсес и Йомов ще бъдат на двете крила, а Кайседо ще води атаката.

В Славия пък отсъстващите ще бъдат контузените Цонев, Стоев, Томбак и Дост, както и наказаният Атанасов. Златомир Загорчич вероятно ще стартира мача с Вуцов под рамката и Попадийн, Виячки, Зайков и Соарес в отбрана. Вълчев и Нгуена ще са опорните халфове, а Минчев ще действа пред тях като плеймейкър. Тасев и Кирилов ще започнат на крилата, а голове ще се очакват от Бакеро, който ще застане на върха на нападението.

Купа на България, 1/2-финал, реванш:

ЦСКА – Славия:

Вероятни състави:

ЦСКА: Евтимов, Вион, Лам, Кох, Мазику, Мухар, Юга, Йомов, Кери, Гарсес, Кайседо

СЛАВИЯ: Вуцов, Попадийн, Виячки, Зайков, Соарес, Нгуена, Вълчев, Минчев, Тасев, Кирилов, Бакеро

Стадион: „Българска армия“, София

Съдия: Волен Чинков

Начало: 19:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ