Смърт в ЦСКА

7 Dni Sport18.04.2022
ЦСКА - Левски, Георги Кабаков, Мено Кох

Официалните канали на ЦСКА съобщиха скръбна вест, която разтрои много „червени“ сърца.

Става въпрос за кончината на Смилян Тонков – адютант на ген. Владимир Стойчев, подполковник от запаса и голям фен на отбора на ЦСКА. Тонков си отиде от този свят на 90 г., в 75 от които носеше ЦСКА в сърцето си.

Във вчерашната среща отбора на ЦСКА излезе със специален шал в негова чест. Реликвата е оплетена ръчно – специално за онова младо момче с плам в очите, появяващ се винаги когато гледаше любимия отбор.

Жестът на клуба трогна феновете, които посетиха стадиона, а всички такива, които проследиха Вечното дербни от своите телевизионни приемници.

Публикуваме и целия текст, който от клуба споделиха:

„Днес отборът ни излезе на терена с шалчето на Смилян Тонков – адютант на ген. Владимир Стойчев, подполковник от запаса, ФЕН на ЦСКА. Тонков си отиде от този свят на 90 г., в 75 от които носеше ЦСКА в сърцето си.

През целия си живот на стадиона той развяваше този шал, оплетен ръчно – специално за онова младо момче с плам в очите, появяващ се винаги когато гледаше любимия отбор; плам, който не угасна и след 90 г., до последния миг.

С него преживяше великите ни победи, болката от загубите, славните моменти, легендарните футболни битки. Смилян си отиде с ЦСКА в сърцето, а шалът му ще пази завета предаван от поколение на поколение, още от дете…“ 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ