ЦСКА и Левски не се победиха в посредствено дерби

ЦСКА - Левски, Маурисио Гарсес

ЦСКА и Левски не успяха да се победят в дербито от първия плейофен кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Васил Левски“ завърши наравно 0:0. И двата отбора се опитаха да стигнат до така мечтаните три точки, но така и не успяха да сътворят чисто голово положение.

Двубоят на националния стадион „Васил Левски” започна доста равностойно, като в първите няколко минути играта се водеше предимно в центъра на терена, където нито един от двата тима не успя да вземе превес.

В 10-ата минута Левски успя да организира страхотна контраатака, която обаче завърши с разочароващ удар на Уелтън отдясно. Крилото на „сините” с лекота надбяга Брадли Мазику, но изстрелът му бе крайно неточен.

Постепенно тимът на Левски намери своя ритъм и организира няколко по-добри атаки към вратата на своя противник, една от които завърши с много техничен удар на Илиан Стефанов. Той нахлу в наказателното поле отдясно, финтира двама бранители на „червените” и с левия крак стреля в далечния ъгъл на вратата, но топката не попадна в целта.

Футболистите на Цанко Цветанов продължиха да бъдат малко по-настоятелния тим на терена, но въпреки това „сините” не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред Димитър Евримов, с изключение на няколко разбърквания в наказателното поле след разиграване от ъглов удар. От своя страна ЦСКА пробва да изненада Николай Михайлов с далечен удар на Греъм Кери, който обаче не успя да насочи добре топката и тя мина далеч от вратата.

През първата част двата тима не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на една от двете врати.

На почивката Алън Пардю направи една промяна в състава си, като на терена се появи Йоан Баи за сметка на Яник-Сони Вилдсхут.

Втората част започна с ъглов удар в полза на ЦСКА, но първата чиста възможност след почивката бе в полза на Левски. Драган Михайлович получи отдясно и центрира много добре в наказателното поле, където Бари стреля с глава, но и той не сполучи.

Малко по-късно Илиян Стефанов получи ненужен жълт картон в противниковото наказателно поле, който го вади от реванша за SESAME Купа на България срещу Лудогорец.

В 57-ата минута на срещата дойде и първата отлична възможност за гол в мача. Тя бе в полза на ЦСКА. След центриране в наказателното поле, резервата Йоан Баи се пребори за топката отляво и пусна пас към Греъм Кери. Атакуващият футболист на „червените” стреля с левия крак по диагонала, но Ники Михайлов действа авторитетно и с ръка успя да избие в ъглов удар.

Пет минути по-късно Левски организира добра атака, при която Билал Бари бе изведен зад защитата на ЦСКА, но поведе дълго топката и позволи на Евтимов да реагира и да избие коженото кълбо от краката му. Уелтън също имаше добър шанс, но слабият му удар не затрудни Евтимов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ