ЦСКА загуби ключово дело в швейцарския федерален съд

7 Dni Sport16.04.2022
ФИФА,

ЦСКА е загубил още една съдебна битка, съобщават колегите от „Спортал“.

“Червените” са подали обжалване срещу Юнес Бенжелюн и ФИФА в швейцарския федерален съд. От “Армията” получиха забрана за картотекиране на нови футболисти в началото на февруари заради дълг към французина, но в крайна сметка се изплатиха на бившия си състезател, за да могат да привлекат нови футболисти.

В последствие от ЦСКА са обжалвали решението на ФИФА, но на 5 април от Швейцария идва решение в полза на Бенжелюн и Световната футболна централа.

От “Армията” ще трябва да платят 8 000 швейцарски франка съдебни разноски, както и да възстановят на Бенжелюн 9 000 франка също за съдебни разноски.

Междувременно от клуба все още са със спряна регистрация на нови футболисти, като заради това все още не успяват да картотекират последното си ново попълнение Енес Махмутович. Санкцията е заради дълг към Сержиньо, Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня. Ако не изчистят задълженията, които са на стойност около 750 000 евро до 31 май ще има проблем с лиценза от страна на ФИФА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ