Алън Пардю: Не мислих, че ще съм треньор сега. Особено на ЦСКА

7 Dni Sport16.04.2022
Пресконференция на ЦСКА, Алън Пардю

Алън Пардю – специалистът, който влиза в ролята на треньор на ЦСКА след раздялата със Стойчо Младенов, говори за първи път пред медиите в новата си роля преди дербито с „Левски“ в неделя (17 април).

„Определено не очаквах да съм треньор тази седмица, определено не и в този клуб. За мен обаче е чест да водя този отбор“, започна първото изказване на англичанина, който преди това беше начело на „Уест Бромич“, „Кристъл Палас“, „Нюкасъл“, „Саутхемптън“, „Чарлтън“, „Уест Хем“ и „Рединг“

От ЦСКА обявиха, че Пардю ще води тима в следващите два мача – срещу „сините“ и срещу „Славия“ в реванша от полуфиналите за Купата на България. След тях ще бъде обсъдено бъдещето му. Съветникът на собствениците зае поста след след оставката на Стойчо Младенов, подадена след победата с 2:0 над „Славия“.

„Бих казал, че клубът се намира в нещо като криза. Беше шокиращо, никой не очакваше Стойчо Младенов да подаде оставка след мача. Сметнах, че е правилно да поема отговорност за тези два тежки мача, които предстоят на ЦСКА“, заяви Пардю.

Той разкри, че няма да прави големи промени преди дербито с „Левски“.

„За толкова кратко време не могат да се правят драстични промени в тактиката, но могат да се направят някои малки промени. Надявам се и вярвам, че те могат да доведат до положителен резултат. Имахме една тренировка, която мина перфектно“, каза той.

Пардю разкри, че за първи път е влязъл в контакт със собствениците на ЦСКА през 2020 г., когато е бил поканен за треньор. Тогава е отказал, тъй като причината е била малкото му познания за българския футбол. В края на годината той беше назначен за технически директор и като съветник на ръководството.

Според него подобни изненадващи раздели с треньорите като тази между „червените“ и Младенов не са полезни не само развитието на самите отбори, а и на българския футбол и националния тим като цяло.

„бТВ спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ