Локомотив (Пд) и Арда не успяха да се надхитрят, ВАР с две ключови намеси

Левски - Локомотив Пловдив,

Локомотив (Пловдив) и Арда завършиха наравно 0:0 на „Лаута“. Двата тима не успяха да си отбележат гол въпреки многото положения, които създадоха пред противниковата врата. Гол на Тонислав Йорданов в 5-ата минута беше отменен след намесата на ВАР. В 26-ата минута ВАР отново се намеси след грешка на съдията Димо Димов, който показа червен картон на Илко Пиргов. От повторението обаче се видя, че стражът играе с топката. Мачът бе първи от битката за плейоф, даващ правото на участие в бараж за европейските турнири. Също така срещата бе дебютна за новия наставник на Локомотив Александър Томаш.

Във втората минута слаб удар с глава на Лъчо Котев попадна право в ръцете на Илко Пиргов. Три минути по-късно Арда поведе с гол на Тонислав Йорданов, но след намесата на ВАР попадението беше отменено. Грешка при изчистването на топката в предни позиции на Райън Бидунга позволи на Лъчезар Котев да отнеме. Той напредна, след което замахна, че ще шутира, но вместо това подаде в коридор към Йорданов. Нападателят залъга Бидунга и отбеляза. След намесата на ВАР обаче стана ясно, че Йорданов е бил в положение на засада при паса на Котев.

В 9-ата минута удар на Ел Тетах излезе в аут. Впечатление направи това, че Локомотив игра с четирима в защита в лицето на Йосип Томашевич, Кристиан Гомис, Райън Бидунга и Милош Петрович, а не с класическото си 3-5-2. В началните минути бранителите на домакините трудно изнасяха топката в предни позиции, връщаха към своя вратар Илко Пиргов или залагаха на дълги подавания към Преслав Боруков.

В 15-ата минута след поредна грешка Тонислав Йорданов опита да прехвърли Илко Пиргов, но не сполучи с опита си. В 21-ата минута Локомотив направи първия си удар към вратата чрез Александър Василев. Той обаче стреля над вратата.

В 26-ата минута ВАР отново трябваше да се намесва след грешка на главния съдия Димо Димов. Той показа червен картон на Илко Пиргов след чист шпагат на вратаря в краката на Ел Тетах. Това сериозно ядоса феновете на „Лаута“, но видео асистентът помогна на рефера и го накара да промени решението си.

В 30-ата минута пореден предна неточност в защита на Локомотив за малко не бе наказана от Светослав Ковачев. Той стреля покрай вратата от отлична позиция. В 39-ата минута нов удар на Ковачев попадна в ръцете на Илко Пиргов.

Второто полувреме започна с пропуск за домакините. Дълго подаване зад гърба на защитата на Арда намери Преслав Боруков. Петко Ганев не проследи добре движението на нападателя, което позволи на Боруков да шутира. Ударът му обаче беше неточен. В 51-ата минута Котев стреля добре, но Илко Пиргов внимаваше и плонжира, за да отрази.

В 59-ата минута Арда организира чудесна контраатака, при която появилият се от пейката Христо Иванов спечели около 30 метра с дрибъл. Той стигна до дъгата на наказателното поле, след което шутира, но Пиргов спаси. В 62-ата удар на Александър Василев по земя не затрудни стража Мартин Луков. Пет минути по-късно отново Пиргов показа опита си изстрел на Тонислав Йорданов от фаул.

В 73-ата минута Коконов загуби, след което последва подаване към Александър Василев. Той пък нацели страничната греда. Малко след това страничният съдия вдигна флага си за засада на Василев. В следващите две минути първо удар на Умарбаев излезе в аут, а след това Преслав Боруков с атрактивна задна ножица стреля над вратата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ