Зума: Когато Томаш допринесе за развитието на Локо, феновете ще му дадат любов

7 Dni Sport15.04.2022
Христо Бонев

Легендата на Локомотив Пд Христо Бонев коментира назначението на новия треньор на отбора Александър Томаш.

Той сподели мнението си и около смяната на собствеността в клуба след оттеглянето на Христо Крушарски.

„Александър Томаш е млад, съвременен треньор, който при всички положения ще направи така, че младите футболисти да се доближат до титулярните места в отбора. Това, дали е била нужна смяна на поста старши треньор, не мога да коментирам аз, а ръководството на Локо Пд. Сигурен съм, че всичко се прави за доброто на клуба, тази треньорска рокада също. Обикновено след смяна на наставника играчите се вдъхновяват и това се видя и при победата над ЦСКА с 2:0 в последната среща. Показаха, когато Христо Колев ги ръководеше, че се мобилизират и могат да побеждават. В родната ни футболна действителност и последният може да победи първия“, коментира Зума.

„Христо Крушарски даде това, което му беше по силите през всичките тези 7 години. Направи каквото можеше и искаше, и постигна успехи. Когато сам е стигнал до решението да предаде собствеността и да смени обстановката, той пак направи нужното, оставяйки Локомотив Пд в сигурни ръце. Всяка смяна се прави за доброто на клуба, а доколкото познавам Крушарски, той ще е винаги до отбора, дори и като привърженик. Крушарски без „черно-белите“ не може“, заяви Зума за колегите от „Мач Телеграф“.

„Сигурен съм, че заедно с неговите съдружници и новите собственици ще намерят общ език и ще продължи да помага на Локо. Колкото до това дали феновете на тима ще приемат Томаш, мисля че цяла България знае, че нашите привърженици са интелигентни. От дълги години се вижда семейната черта и любовта към този отбор се предава през поколенията. От дядовци на бащи, а след това на синове, от първия момент в съзнателния си живот те обикват Локомотив Пд. Показали са, че всеки, който допринесе за развитието в правилната посока на отбора, остава обичан. В момента, когато Томаш допринесе за развитието на клуба, те ще му дадат своята безрезервна подкрепа и любов. Ще му отдадат заслуженото, когато успее“, сподели легендата.

Зума коментира и спекулациите около сензационното завръщане на голмайстор номер едно на България Мартин Камбуров в състава на „смърфовете“. „Още когато Крушарски беше собственик на отбора, му се обадих да го попитам дали ми разрешава да поканя Мартин на „Лаута“. Тогава той ми отговори, че двамата са изчистили споровете помежду си и ми позволи да разговарям с него. Когато го направих, имаше хора, които не бяха съгласни това да се случи. Сега не мога да го поканя, защото не съм аз човекът“, завърши великият Бонев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ