Изненадващо! Втори любимец на ямболската публика се отказа от баскетбола

02

След Мартин Дурчев, още един от любимците на ямболската публика ще сложи край на активната си състезателна кариера. Гардът Стойо Чолаков е взел решение да окачи кечовете на пирона, но ще остане свързан с играта, отдавайки се на треньорството и следвайки стъпките на своя баща – легендата Иван Чолаков.

Ето как той обясни решението си:

“Колкото и клиширано да звучи наистина обмислях много това решение. Цял живот съм бил в залата и сега мисълта, че няма да излизам всяка седмица пред публика, меко казано ме натъжава. Причините за него са много. Искам да отделям повече време на децата, които тренирам, на моето собствено дете, разбира се. Не на последно място, многото травми, които малко или много съм прикривал с времето, сега ми го връщат.

Не мога да кажа, че се разделям с баскетбола, защото пак оставам на паркета. Просто сменям ролите. Няма да може да се отърве толкова лесно от мен. Мога да кажа само едно огромно “Благодаря” на клуба, на всички състезатели и персонал, минал през него и да му пожелая успехите, които не можах да постигна като състезател, да го направя като треньор”, казва в обръщението си Стойо Чолаков.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ