Левски се раздели със старши треньора си Андрей Жеков

7 Dni Sport14.04.2022
Левски Лукойл нефтохимик волейбол мъже 1

Андрей Жеков вече не е старши треньор на мъжкия волейболен отбор на Левски София. Договорът на наставника изтича през лятото и ръководството на клуба взе решение да потърси нови варианти за бъдещето на отбора, съобщиха официално от лагера на „сините“.

През миналата година Левски стигна до бронзовите медали в Суперлигата, но този сезон завърши на шеста позиция.

„Андрей има важен принос за израстването на нашите млади състезатели, които вече придобиват все по-ключова роля в представителния тим. Благодарим му за пълната отдаденост в ангажимента към нашия проект. Той се доказа като изключителен професионалист. Обсъдихме варианти за продължаване на нашето сътрудничество и развитието на Андрей в рамките на клуба, но на този етап ще поемем по различни пътища. Решението цели надграждане, което да допринесе допълнително за изграждането на младите ни състезатели. За нас е много важно и мъжкият отбор да реализира максимално потенциала си и да се бори за призово класиране в Суперлигата. Пожелаваме на Андрей да продължи да развива своята треньорска кариера и да постигне много успехи. Надяваме се един ден отново да работим заедно“, коментира съпредседателят на клуба Владимир Николов.

„Благодарен съм за дадената ми възможност да стартирам треньорската си кариера в Левски София. Смятам, че отдадената и целеустремена работа през тези три години помогна за развитието на младите състезатели в клуба. Показателно е представянето им в различните шампионски формации на първенствата за подрастващи за този период, както и утвърждаването им като водещи състезатели в националните отбори на съответната възраст. Сигурен съм, че ги очаква добро бъдеще, стискам им палци и ще продължа да следя развитието им“, заяви от своя страна Жеков.

Източник: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ