Алберт Попов: Рано или късното подиумите ще дойдат

7 Dni Sport13.04.2022
Алберт Попов,

Рано или късно моментите за подиум ще дойдат. Това заяви най-добрият ни скиор Алберт Попов, който беше награден за Спортист на месец март в традиционната анкета на Пресклуб България.

Попов завърши четвърти в коронната си дисциплина слалом във финалите на Световната купа в Мерибел, Франция, постигайки най-доброто си класиране в кариерата, а преди това остана и девети в дисциплината на Зимните олимпийски игри в Пекин. На събитието присъства и пресаташето на Българска федерация по ски Пламен Вълков.

„Първо искам отново да благодаря на всички журналисти за гласуването и за това, че за пореден път съм награден с тази прекрасна награда, което значи много за мен и значи, че се цени това, което правим, което е най-важното и най-хубавото. Сезонът беше изключително шарен и смятам, че си изпълнихме целите. Смятам, че показахме това, че вървим напред и в правилната посока, и хубав завършек на сезона с четвъртото място, с което загатнахме, че догодина може да искаме и повече и се надяваме да работим по същия начин – да съм както физически, така и психически по същия начин, както бях този сезон, спокоен и да работим в правилната насока. Смятам, че рано или късно и моментите за подиум ще дойдат. Не смятам, че сме толкова далеч от това нещо, просто наистина всичко трябва да пасне и да се случи в точния момент. Тази година бяхме много близко няколко пъти, което смятам, че догодина тези стотни може да са в наша полза и да имаме още един по-прекрасен сезон“, започна той.

„Точно преди около седмица приключихме със ските и тогава си казах „Ето, сега приключи, идва почивката“. Но не беше точно така, защото вчера всъщност беше датата, в която се правят функционални изследвания и всъщност за мен сезонът вчера приключи, защото функционалните изследвания са едно доста голямо физическо натоварване и не успях да се отпусна преди тези изследвания. Сега ми е дадена около седмица да си взема отдих, да правя неща, които наистина обичам и да се разсея от ските, и след това вече започваме следващия сезон със строга програма, кондиционни тренировки, две тренировки на ден и с цел подобряване на физическата форма за следващия сезон“.

Попов обяви и целите си за следващата кампания. „Следващият сезон ще стартирам с номер 19, което за момента ще бъде най-предната ми позиция. Искам да успеем от началото да постигнем добри резултати и да се изстрелям скоростно напред и да влезна в първите 15, което вече там, като се разбъркат номерата, мога да изтегля и осми номер, което ти дава и преимущество, с по-свежа писта, имаш по-добри условия да покажеш резултат, така че ако това се случи, наистина смея да кажа, че имаме истински шансове за подиум“.

„То не е урок за бъдещето, а може би виждаш след такива резултати, че всичко си е заслужавало и че всичките тренировки и усилия си заслужават. Сега всъщност е моментът, в който ние берем плодовете от целия труд, който сме хвърлили, и е супер готино, защото ти дава стимул да продължаваш и да влагаш още повече от себе си. Най-сладкото? – не мога да не кажа Олимпиадата, защото за Олимпиадата има страшно много очаквания, както от хората, така и от нас самите олимпийци, защото това е най-големият ивент и искахме да покажем на какво сме способни точно там. Там да се случат нещата и да се хвърлим още малко повече. Радвам се, че останах спокоен и може би това ми е пикът на сезона – не мога да не кажа и четвъртото място, защото целият сезон очаквахме да влезем в тази прословута петица и все нещо не достигаше, добър завършек направихме“.

Скиорът ни допълни, че има още работа по техническата част и уеднаквяването на двата завоя, което ще му даде по-голяма сигурност на пистата. „Имаме да работим още малко технически, да уеднаквим двата завоя, което ще ми даде още по-голяма сигурност. Смея да твърдя, че съм станал много стабилен върху ските и сега е моментът просто да съумеем да караме още повече на лимита и да ми се струва като че ли все едно си карам нормално. Ние бяхме в Мерибел – Куршевел се намира точно от другата страна, поне така ми е обяснено, и мисля, че на 30-40 минути – ако не се лъжа там бяха спускането и супергигантският слалом, но каквато и да е пистата смятам, че вече сме готови за всичко. Преди имах претенции да е стръмно, да е ледено, сега вече сме работили върху това да съумяваме на всякакви условия да ни се получават нещата и да сме конкурентноспособни с другите“, завърши Попов.

„Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ