Линекер: България заслужаваше повече в САЩ’94, Стоичков беше феноменален

7 Dni Sport13.04.2022
Гари Линекер,

Легендарният английски голмайстор Гари Линекер се върна към българския успех от световните финали в САЩ през 1994 г. Линекер се срещна с българския финансист Кирил Евтимов в Западен Лондон. Бургазлията изгледа на живо няколко футболни двубоя в английската столица, единият от които беше четвъртфиналът от Шампионската лига между Челси и Реал Мадрид.

В разговора между двамата основна тема е била българското знаменито участие на световното в САЩ . „Какъв отбор имахте тогава, а? Заслужавахте дори по-предно класиране от 4-ото място. Ще се изненадаш, но тогава следях изкъсо вашите мачове. Вие радвахте с играта си, но и Англия не се класира на финалите, та се наложи да следя другите отбори. Христо Стоичков беше феноменален онова лято. Ние с него сме приятели и се виждаме, когато времето позволи. Все пак двамата носихме екипа на Барселона, а и сме голмайстори на световни първенств“, сподели Линекер пред Евтимов.

Футболният ценител от България е зарадвал своя именит събеседник с българско вино „Бургозоне“.

Бившата звезда на Евертън и Тотнъм, сърдечно благодарил за подаръка с обещанието да го изпие за Великден, след което е отишъл да наблюдава другия си любим спорт – голфа.

В началото на тази година Гари Линекер беше избран за носител на Международната награда за журналистика „Мануел Васкес Монталбан“ за 2021 г. в категорията спортна журналистика. Роденият в Лестър бивш футболист стана спортен коментатор, след като окачи бутонките. Той остава завинаги в историята като голмайстор на Мексико’86 с шест попадения. В Би Би Cи Гари води предавания като „Златните обувки на Гари Линекер“ и „Мач на деня“, които се радват на огромна популярност.

Освен на англичанина, Кирил Евтимов подари вино и на футболната легенда Франк де Бур. Нидерландецът беше също в Лондон през изминалата седмица, за да наблюдава мачовете под егидата на УЕФА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ