Основната задача на Александър Томаш. Задържане на трио аса.

7 Dni Sport13.04.2022
Локомотив Пловдив, Тренировка, Александър Томаш

Задържането на трима титуляри е приоритет номер едно за новия старши треньор на Локомотив Пловдив Александър Томаш, съобщават колегите от „Тема Спорт“. Това е станало ясно след първоначалните разговори между наставника и новите собственици, които иззеха изцяло властта от Христо Крушарски.

Томаш иска с клуба да преподпишат Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас и Петър Витанов. И на тримата настоящите контракти са до края на сезона и на този етап разговори за нови все още не са водени.

Силният човек на „Лаута“ Адам Сатков в момента е в Мавриций. Очаква се при завръщането му в България тримата да получат предложения за нови договори. Те са двигателят на смърфовете и новият старши треньор иска да ги задържи на всяка цена. Едва след това може да се мисли за селекция и привличането на попълнения. На този етап приоритет са новите договори на Умарбаев, Салинас и Витанов.

С изтичащи контракти през лятото са още резервният вратар Илко Пиргов и хърватинът Томашевич. Възможно е Томаш да се раздели и с още някои от играчите от сегашния тим. Както стана ясно при представянето му, новият наставник на черно-белите ще има цялата спортно-техническа власт. За последно спортен директор бе Георги Иванов-Гонзо, но той напусна след скандал с Христо Крушарски и стана технически директор в БФС.

След това Александър Тунчев съвместяваше двете длъжности, каквото ще прави и наследникът му Алексакдър Томаш. Той ще смени и схемата 3-4-1-2, с която Локо играеше още с идването ма Бруно Акрапович през есента на 2017-а. Новият треньор ще се върне към 4-2-3-1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ