Ботев Пловдив привлича нов голмайстор

7 Dni Sport12.04.2022
Ботев Пловдив, Тренировка

Привличането на нов централен нападател е приоритет в лятната селекция на Ботев (Пловдив), съобщават колегите от „Тема Спорт“.

В момента старши треньорът Азрудин Валентич разполага само с един играч на тази позиция – Антоан Бароан.

Французинът обаче често е контузен. Когато не е на терена, босненският специалист преквалифицира някого от атакуващите халфове.

Валентич вече е набелязал няколко нападатели от чужбина. В плановете за лятната селекция има и трима играчи от Първа лига, като един от тях е Октавио от Локо София. Срещу червено-черните атаката бе водена от Брахими.

„Всеки мач до края е като финал. Черно море печелят постоянно, както и Левски – страхотен отбор са. Срещу Черно море играем трудно. Целият сезон градим нещо значимо. Играчите знаят моите изисквания. Анализираме постоянно всички мачове. За момента сезонът е добър. Вторият най-добър домакински отбор сме. Трябва да подобрим представянето си навън. Но това е сложен процес. Работим върху него. Борим се за евротурнирите. Имаме три домакинства. Играем срещу страхотни отбори. Имаме голямо самочувствие“, каза Валентич след успеха над Локо София.

Един от головете бе дело на Емануел Току. 21-годишният атакуващ халф е попаднал в полезрението на селекционера на Гана Ото Aдo. Африканската страна се класира на финалите за световното в Катар. Младокът е бивш юношески и младежки национал на Черните звезди.

През този сезон Току вече има 4 гола в 26 срещи за Ботев в efbet Лига.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ