Часът на истината за ЦСКА настъпи! Армейците ще спасяват сезона срещу Славия

Славия - ЦСКА, Яник Вилдсхут

Отборите на Славия и ЦСКА се изправят днес от 19,00 часа в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България. В другия полуфинал утре по същото време ще играят Лудогорец и Левски.

ЦСКА е действащ носител на трофея, но се намира в състояние на криза. Воденият от Стойчо Младенов тим е отбелязал само един гол в последните си пет мача, а в последните си две гостувания от първенството записа загуби с по 0:2 от пловдивските Ботев и Локомотив. В лагера на ЦСКА има напрежение и от Славия ще се опитат да се възползват, като вземат преднина преди реванша на 21 април.

Двубоят съвпада с 65-ия рожден ден на треньора Стойчо Младенов, който за трети път в кариерата си ще посрещне празника край тъчлинията. Младенов беше зарадван с добра новина преди двубоя. Централният защитник Томас Лам е възстановен и вече тренира, като се очаква да започне от първата минута. Той ще си партнира в центъра на отбраната с Мено Кох.

В титулярния състав ще се завърнат също Мухар и Жеферсон. Очаква се в трети пореден мач от първата минута да започне и Федерико Варела. Отдясно ще атакува Георги Йомов, а отряво се очаква появата на Греъм Кери. Атаката ще води Жорди Кайседо.

Колегата на Младенов Златомир Загорчич се колебае само за един пост. Той ще избере в последния момент кой да е централен нападател – Йон Бакеро или Мартин Петков. След титулярите се завръщат вратарят Светослав Вуцов и Ертан Томбак. Емил Виячки също ще стартира от първата минута.

Вероятни състави:

Славия: Вуцов, Томбак, Зайков, Виячки, Соарес, Вълчев, Нгуена, Тасев, Цонев, Кирилов, Бакеро.

ЦСКА: Бусато, Мазику, Лам, Кох, Турицов, Жеферсон, Мухар, Кери, Варела, Йомов, Кайседо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ