Лоша новина връхлетя Григор Димитров на 11-ти април

7 Dni Sport11.04.2022
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разбра лоша новина, че е записал отстъпление с едно място в таблицата на световната ранглиста и вече е 29-и с 1458 точки.

Хасковлията беше изместен от американеца Франсис Тиафо (1488 т.), който стигна до четвъртфиналите на турнира в Хюстън.

Втората българска ракета Димитър Кузманов прогресира с две места и вече е 206-и в света с 275 точки. Александър Лазаров запазва 411-ото си място с 99 т., а Адриан Андреев загуби 13 позиции и вече е 416-и. Александър Донски се изкачи до 525-ио, след като прогресира с две места.

Размествания в топ 10 няма, като Новак Джокович запазва лидерската си позиция и започва своята 365-а седмица като номер едно. Второто място е за Даниил Медведев, който е само на 10 точки от върха. Челната тройка се допълва от Александър Зверев, а зад него са Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Най-забележителен прогрес през тази седмица отбелязва Давид Гофен, който спечели трофея на турнира в Маракеш. Новите 250 точки му осигуриха скок от 27 позиции и той вече е №47 в подреждането.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ