Левски няма спирка! Сините набиха Черно море в нервен мач, Михайлов е в болница

Левски - Черно море, Уелтън

Левски постигна трудна, но сладка победа с 2:0 над Черно море в двубой от последния редовен 26-и кръг в родната efbet Лига. Бившият играч на „сините“ и капитан на „моряците“ Даниел Димов си отбеляза автогол в 74-ата, а Марин Петков оформи крайния резултат в седмата минута от добавеното време. Срещата ще се запомни с множеството ситуации и нерви, които съпътстваха двубоя. Още в шестата минута гол на Цунами беше отменен, а същото се случи, след като Матиас Курьор вкара топката във вратата на домакините през втората част.

Иначе Евгений Сердюк бе изгонен за втори жълт картон в 54-ата минута, след като фаулира капитана на Левски Николай Михайлов. Вратарят бе изнесен на носилка и след това качен в линейка, за да му се окаже медицинска помощ, след което бе откаран в болница.

През първата част домакините имаха инициативата и натискаха в търсена на гола, а гостите дебнеха за шансове на контраатаки. „Сините“ създадоха няколко опасности пред вратата на Иван Дюлгеров, като още в 7-ата минута Цунами вкара гол с глава след центриране на Филип Кръстев от пряк свободен удар, но страничният съдия вдигна флага и ВАР потвърди засадата.

В 22-ата минута се стигна до изключително положение пред вратата на гостите. Пабло Гарсия сгреши и „сините“ подеха контраатака. Илиян Стефанов бе изведен на дясното крило от Билал Бари и подаде към Филип Кръстев, чийто шут бе блокиран. Създаде се карамбол във вратарското поле на Дюлгеров, като Георги Миланов прати топката в мрежата, но преди това бе отсъдена засада. Две минути след това Миланов изстреля снаряд от пряк свободен удар към горния ляв ъгъл на вратата, но Дюлгеров спаси.
В 29-ата минута се стигна до разправия между играчи от двата отбора, след като Евгений Сердюк влезе грубо в краката на Филип Кръстев и двамата се скараха, след което получиха жълти картони. До края на полувремето „сините“ продължиха да доминират, но така и не успяха да превземат вратата на „моряците“.

Малко след почивката украинецът Сердюк бе изведен на чиста позиция, но се забави и ударът му бе блокиран. В 49-ата минута топката стигна до Родриго Вилела, който нагласи топката на Стефан Велев, чийто удар от границата на наказателното поле бе спасен от Михайлов.

В 53-ата минута Сердюк закъсня при влизане срещу Николай Михайлов и го удари. Вратарят на Левски се строполи на земята, изпитвайки сериозна болка в областта на корема, след което бе изнесен на носилка от терена и откаран от линейка в болница. Волен Чинков показа втори жълт и червен картон на Сердюк, който остави „моряците“ в намален състав.

Цунами проби по лявото крило в 67-ата минута и подаде към Бари, който бе пред вратата на варненци, но ударът му мина покрай дясната греда.

В 74-ата минута Илиян Стефанов бе изведен вдясно от вратата на гостите и пусна пас навътре към центъра, а Даниел Димов застана на пътя на топката и след рикошет в крака му тя се озова във вратата зад Иван Дюлгеров за 1:0.

Преди срещата Левски заема 5-то място в класирането с 39 точки и позицията на „сините“ не може да се промени. Черно море се движи на трета позиция, но при загуба на стадион „Георги Аспарухов“ може да я загуби, тъй като Ботев (Пловдив) има домакински мач с Локомотив (София).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ