Браво! Лъвчетата са само на победа от Евро 2022

payimage-528604

Националният отбор на България по волейбол за мъже под 20 години записа втори успех на европейската квалификация, която се провежда в зала „Христо Ботев“ в столицата. „Лъвчетата“ надиграха категорично Естония с 3:0 (25:19, 25:12, 25:14) във втория си двубой от група „F“ на надпреварата и са само на един успех от класиране за шампионата на Стария континент.

„Лъвчетата“ поведоха с 3:1 и 5:3, след което играта продължи равностойно. Положението се запази до 12:12, а впоследствие момчетата на Мартин Стоев отново поеха инициативата и разликата се увеличи. До края родните национали доминираха и взеха гейма с 25:19.

Във втората част нашите момчета демонстрираха изцяло класата си и не позволиха съпротива на естонците, печелейки с 25:12.

Третият гейм започна равностойно, след което българските състезатели отново взеха нещата в свои ръце. След 10:7 съперникът се доближи, реализирайки серия от точки, но „трикольорите“ не допуснаха отпускане и записаха втора победа.

Само първият в групата се класира директно за шампионата на стария континент. Вторият продължава към допълнителни квалификации. България и Нидерландия са с по две победи и максимален актив от 6 точки, така че утрешният двубой от 18:00 часа ще е решаващ за място на ЕвроВолей 2022.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ