Загубата на ЦСКА на „Лаута“ затвърди интересна тенденция

ЦСКА,

ЦСКА загуби с 0:2 гостуването си на Локомотив (Пловдив) на „Лаута“, а това беше първият мач на „армейците“ без наказания Стойчо Младенов. Както е известно, 64-годишният специалист беше изгонен от съдията Ивайло Стоянов при домакинската победа с 1:0 над Берое преди седмица.

Впоследствие Екзекутора на Ливърпул беше лишен от правото да води тима в продължение на три мача. Това е петият случай, в който Стойчо Младенов е наказван в качеството си на треньор на ЦСКА. До момента два път той беше отстраняван за по една среща и два пъти за по два двубоя.

Статистиката сочи, че в негово отсъствие „армейците“ нямат спечелено гостуване, припомня „Мач Телеграф“. Вчерашният двубоя на „Лаута“ беше третият такъв случай, а в тях „червените“ вече имат две загуби и едно равенство.

За първи път Стойчо Младенов е наказан като треньор на ЦСКА е през сезон 2011/12. Санкцията е наложена заради изказванията му след загубата с 0:2 от Миньор в Перник. Изтърпя наказание от една среща, в която тимът му победи Литекс с 4:1 на „Армията“.

Върна се начело на отбора за последния кръг, в който „червените“ излязоха в Разград срещу Лудогорец в директна битка за титлата и загубиха с 0:1. Още преди почивката по сигнал на четвъртия рефер Георги Йорданов, главният Георги Кабаков изгони Младенов заради реплики. Без своя треньор в първия кръг на следващия сезон ЦСКА отстъпи с 0:1 като гост на водения от Христо Стоичков Литекс.

През ноември 2013 г. „армейците“ отстъпиха на Черно море с 1:2 на „Тича“, като Стойчо Младенов имаше куп претенции срещу отсъжданията на Станислав Тодоров и той го изгони в края на срещата. Треньорът беше лишен от правото да води отбора си в два мача, в които ЦСКА не вкара гол. Най-напред загуби с 0:2 от Лудогорец за първенство на „Армията“, а след това направи 0:0 с Левски в осминафинал за купата на България.

Във втория кръг на сезон 2014/15 „червените“ победиха „сините“ с 2:0. След почивката реферът Георги Йорданов изгони за втори жълт картон Маркиньос, което вбеси Екзекутора на Ливърпул. Заради реакцията си наставникът на „армейците“ беше отстранен. В следващия кръг ЦСКА направи 2:2 като гост на Славия, а във втория мач от наказанието на Младенов беше записана лесна домакинска победа с 4:0 над Хасково.

Сега „червените“ загубиха с 0:1 от Локомотив (Пловдив) като гост в първия мач от наказанието на Стойчо Младенов. Във вторник (12 април) „армейците“ имат визита на Славия в първи полуфинал за купата на България, а в следващата неделя (17 април) предстои домакинство на Левски в мач от плейофите на първата шестица в първенството.

ЦСКА БЕЗ НАКАЗАНИЯ СТОЙЧО МЛАДЕНОВ
19.05.2012 г. (първенство) ЦСКА – Литекс 4:1
11.08.2012 г. (първенство) Литекс – ЦСКА 1:0
10.11.2013 г. (първенство) ЦСКА – Лудогорец 0:2
16.11.2013 г. (купа на България) ЦСКА – Левски 0:0
03.08.2014 г. (първенство) Славия – ЦСКА 2:2
10.08.2014 г. (първенство) ЦСКА – Хасково 4:0
08.04.2022 г. (първенство) Локомотив (Пловдив) – ЦСКА 2:0


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ