Берое се кани да спре победния рейд на Лудогорец

Лудогорец - Берое, Вандерсон

Шампионът Лудогорец ще гостува на Берое в мач от последния 26-и кръг на редовния сезон в efbet Лига. Разградчани изградиха солидна преднина пред втория в класирането ЦСКА и евентуална грешна стъпка в Стара Загора няма да е фатална. Двубоят е по-важен за Берое, който ще води сериозна битка за седмото място и дори точка срещу “орлите” би била добре дошла.

След зимната пауза Лудогорец спечели всичките си мачове освен този срещу аутсайдера Царско село, завършил 1:1. Преди седмица отборът на Анте Шимунджа беше безмилостен в домакинството си на Ботев (Пловдив) – 3:0. Шампионите със сигурност ще имат едно наум за предстоящия първи полуфинал срещу Левски за Купата на България и е възможно част от титулярите да останат на пейката днес.

Очаква се Шимунджа да остави на пейката сънародника си Жан Карничник и на десния фланг на защитата да започне Сисиньо. Отляво ще е навлизащият във форма Антон Недялков. Нападението ще води Пиерос Сотириу, а зад него ще действа триото Кирил Десподов, Каули и Спас Делев.

Берое загуби три от предишните си 4 мача в първенството и победи единствено ЦСКА 1948. Заралии имат репутацията на силен домакин и със сигурност ще се опитат да затруднят Лудогорец, но ще трябва да са максимално ефективни в атака, защото през сезона са отбелязали само 23 гола.

Наставникът на Берое Петър Хубчев няма да може да разчита на наказания Абубакар Тунгара. Алиун Фал отново ще стартира в предни позиции, подпомаган от Даниел Генов, Омар Камара и Давиде Мариани.

Лудогорец спечели всеки от поредните си 7 мача с Берое. За последно старозагорци стигнаха до равенство през май 2019 година.

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Ганев; Фуртадо, Бен Юсеф, Динков, Джонатан; Юсеин, Мечев; Генов, Камара, Мариани; Фал

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков; Шоу, Сантана; Десподов, Каули, Делев; Сотириу


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ