Левски и Черно море кръстосват шпаги в битка с голям залог

Черно море - Левски, Зе Гомеш

Последният кръг от редовния сезон в родното първенство ще предложи вълнуващия дуел между Левски и Черно море. Двата тима по традиция правят интересни мачове, но този път интригата ще е още по-голяма заради свирепата битка за третото място, в която е замесен и Ботев (Пловдив).

В момента в най-изгодна позиция е Черно море, но евентуална загуба на “Георги Аспарухов” може изцяло да обърка плановете на “моряците”. Левски видимо е в подем и като игра, и като резултати. “Сините” се нуждаят от задължителен успех днес, за да се доближат още повече до конкурентите си и да увеличат шансовете си да ги задминат в плейофната фаза.

Левски загуби през пролетта само гостуването си на Лудогорец, а след няколко дни предстои нов сблъсък с разградчани, но вече за Купата на България. Станимир Стоилов не беше доволен от представянето срещу Пирин в Благоевград, въпреки победата с 3:0. Довечера най-важен ще е резултатът и мотивацията в тима със сигурност ще е на високо ниво.

Атаката на “сините” ще води Билал Бари, подкрепян от Георги Миланов, Илиян Стефанов и Уелтон. В средата на терена ще се разчита на Филип Кръстев и Андриан Краев. Защитното каре пред Николай Михайлов ще оформят Драган Михайлович, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами.

Черно море спечели всеки от последните си три мача в първенството, при това без да допусне гол. Срещу Ботев (Враца) на “Тича” варненци не срещнаха никаква съпротива и разгромиха съперника си с 5:0. В този двубой контузия получи Васил Панайотов, който няма да може да играе срещу бившия си отбор. В предни позиции ще започне Евгений Сердюк, а зад него ще действат Велислав Василев, Родриго Вилела и Матиас Курьор.

През есента Черно море надви Левски с 1:0 след гол на Родриго Енрике. Преди това пък Левски записа две поредни победи с по 2:1.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Михайлов; Михайлович, Сундберг, Кордоба, Цунами; Краев, Кръстев; Миланов, Стефанов, Уелтон; Бари

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; Попов, Атанасов, Дробаров, Панов; Димов, Гарсия; Василев, Вилела, Курьор; Сердюк


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ