Локомотив (Пловдив) тресна ЦСКА, мечтите на армейците за титла угаснаха

278157306_10160051556543328_2609163371584337977_n

Локомотив Пловдив се върна на победния път, след като се разправи с ЦСКА и го надви с резултат 2:0 във втория двубой от петъчната програма на последния редовен 26-и кръг в родната efbet Лига. Райън Бидунга откри в 16-ата, а Бирсент Карагарен удвои в 52-ата минута след чудесен удар, което се оказа и последното попадение в срещата.

„Червените“ започнаха по-активно, но не застрашиха сериозно вратата на Илко Пиргов. В 16-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от фал в наказателното поле на ЦСКА, където Райън Бидунга бе оставен непокрит и вкара с глава за 1:0. Последваха пропуски на Димитър Илиев от домакините и Жорди Кайседо от „армейците“, след което играта се успокои и до края на полувремето нямаше голови положения.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката в 52-ата минута Димитър Илиев подаде към Бирсент Карагарен, който преодоля Мено Кох, след което от малък ъгъл удвои аванса на „смърфовете“, пращайки топката под напречната греда във вратата за 2:0. Три минути след това Жорди Кайседо комбинира с Федерико Варела, който стреля от дъгата на наказателното поле, но Илко Пиргов се намеси.

Резервата Бисмарк Чарлс имаше страхотна възможност да намали в 69-ата минута, когато получи чудесен пас от Вилдсхут, но от границата на вратарското поле шутира над напречната греда. Малко след това Кристиан Гомис можеше да си вкара автогол след центриране на Брадли Мазику, но Илко Пиргов спаси вратата си. До края на срещата темпото на игра спадна и головите положения бяха рядкост.

След успеха си Локомотив (Пловдив) излезе на седма позиция с 34 точки. ЦСКА завършва редовния сезон втори с 52 точки и в първия кръг на плейофите ще се изправи срещу Левски следващата седмица на 17 април.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ