Локомотив (София) надхитри Царско село в битката за оцеляване

payimage-527757

Локомотив (София) надви последния Царско село с 2:1 на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от 25-ия кръг на efbet Лига и записа изключително важна победа в битката за оцеляване.

През първата част „железничарите“ бяха по-активни и в 13-ата минута получиха дузпа след дълго преразглеждане с ВАР за нарушение на вратаря Хадим Ндиае срещу Симеон Славчев, а Октавио бе точен от бялата точка за 1:0. Две минути след гола топката достигна до Жереми Петрис, който стреля от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта и да изравни. До края на първата част темпото значително падна и битката се пренесе в средата на терена, а головите положения липсваха.

Само пет минути след почивката домакините реализираха второ попадение, след като Селсо Рапосо се включи опасно, комбинира с Димитър Митков, който намери Октавио, а бразилецът на празна врата прати топката в мрежата. Голът обаче не бе признат заради засада на Митков.

Усилията на домакините се увенчаха с успех и в 71-та минута те удвоиха аванса си. Селсо Рапосо навлезе навътре към наказателното поле, комбинира с Владимир Семерджиев, който с прецизен удар се разписа за 2:0. След това Локомотив намали оборотите и в 85-ата минута Венцислав Христов бе изпуснат в наказателното поле, след което шутира в близкия ъгъл и вкара за 2:1. До края на мача гостите не успяха да стигнат до нов гол, който да им донесе точка.

След успеха си Локомотив (София) събра 25 точки и заема 12-а позиция във временното класиране. Царско село е твърдо последен с едва 13 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ