Черно море сгази Ботев и се намести в Топ 3

Черно море - Пирин Благоевград,

Черно море победи Ботев (Враца) с 5:0 в двубой от 25-ия кръг нa Efbet лига.

Домакините от Варна вкараха гол при първата си по-добра възможност и Матиас Курьор се разписа с глава още в осмата минута на двубоя, но малко след това попадението му беше отменено с ВАР.

„Моряците“ все пак отбеляза редовен гол в 14-ата минута след удар на Васил Панайотов и рикошет в гредата (1:0).

Варненци поведоха с 2:0 в 21-ата минута, когато Матиас Курьор се възползва от лошо изчистена топка от вратаря на Ботев и отблизо се разписа.

Резултатът стана класически в 26-ата минута, в която Курьор получи топката отдясно и центрира остро към Евгений Сердюк, а украинецът не сбърка за 3:0.

Черно море не спря да напада и пропусна да отбележи при удар с глава на Влатко Дробаров в 34-ата минута, но две по-късно стигна до четвърти гол.

Отбеляза го Пабло Гарсия, който получи топката в наказателното поле и се разписа с удар покрай вратаря (4:0).

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Гостите от Враца започнаха позитивно втората част и в 50-ата минута отправиха първия си удар към вратата на Черно море, но топката премина встрани.

Четвърт час по-късно Чавдар Ивайлов намери очертанията на вратата, но Дюлгеров спаси силния му удар от границата на наказателното поле.

Вместо да вкара, Ботев (Враца) допусна пети гол в 69-ата минута, след като отбраната изпусна Евгений Сердюк и той направи 5:0.

До края играта се накъса заради няколкото смени, а минути преди края Черно море остана с човек по-малко заради контузия на Васил Панайотов (вероятно счупена ръка) и изразходвани пет смени.

Черно море вече е на трето място в класирането с две точки повече от четвъртия Ботев (Пловдив), докато врачани са на предпоследното място.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ