Томаш отсече: Младенов няма да се откаже да преследва първото място

Александър Томаш Цска Берое 8

Бившият защитник на ЦСКА и Берое и треньор на заралии – Александър Томаш – коментира пред колегите от „Тема Спорт“ срещата между „червените“ и старозагорци, в която възпитаниците на Стойчо Младенов се наложиха трудно с 1:0. Ето какво заяви специалистът.

Г-н Томаш, ЦСКА победи с 1:0 Берое, но доколко заслужен бе успехът?
– Спокойно мога да кажа, че мачът беше без всякакви футболни достойнства. „Армейците“ искаха да победят, но нямаха ясна идея как да го постигнат. Единствената цел на Берое пък бе да не загуби, а ако бяха успели да направят нещо повече, щеше да е добре дошло. ЦСКА взе трите точки благодарение най-вече на индивидуалните качества на определени играчи. „Червените“ не стояха по-добре като отбор от Берое, във футболистите на домакините имаше повече желание да победят, но не успяха да надиграят спортно-технически опонента си, като превъзхождаха единствено в броя центрирания, които не доведоха до нищо. Реално ЦСКА отбеляза победния гол при първия по-сериозен точен удар. В крайна сметка на „Армията“ трябва да са доволни, защото успехът бе много важен с оглед на негативната серия, в която бе влязъл отборът. Берое имаха възможности, но не си повярваха и не бяха достатъчно смели.

Споменахте многото центрирания на играчите на ЦСКА. Всъщност не се ли превърнаха те в твърде предвидим отбор с този еднотипен начин на игра – диагонален пас или дълга топка по крилото и центриране…
– Щом успяват да побеждават, значи не са станали, тъй като повечето отбори срещу тях не могат да се противопоставят на това нещо и да реагират. Опитват се, издържат, но рядко издържат до край. Но само по този начин за ЦСКА ще бъде много трудно и трябва да имат план Б.

Не е ли обидна подобна игра и толкова малко публика пред погледите на Христо Стоичков и Гриша Ганчев?
– Обидно е пред цяла червена България. Според мен малкото публика е атестат за играта на отбора.

Смятате ли, че вътрешните халфове са длъжници на отбора?
– В ЦСКА има добри вътрешни халфове, но те се използват предимно във фаза защита, когато трябва да се отнеме топката от съперника, а не се използват, когато топката трябва да е във владеене на ЦСКА.

В тази връзка – Варела се завърна след дълго отсъствие. Смятате ли, че той може да внесе липсващата креативност във фаза атака?
– Няма да му е лесно, тъй като е загубил игрова практика и ще му трябва време, а и смятам, че този футболист не е използван правилно. Той има добри качества, но когато ЦСКА притежава топката, трябва да се намира в друга позиция, за да е ефективен.

Обръщайки поглед към Берое – виждате ли разлика в игровото поведение на заралии в сравнение с есента?
– Всички говореха, че Берое е нов отбор, но аз не споделям това мнение. В Стара Загора запазиха почти всички чуждестранни футболисти, като привлякоха и нови такива. И точно тук идва разминаването – тиражираше се как едва ли не тимът приключва и е силно разклатен, но моето мнение е, че дори се направи опит за надграждане в състава. На „Българска армия“ отборът се защитаваше добре, стоеше добре подреден във втора третина и разчиташе на контраатака, а не се опитваше да притежава топката, макар че ЦСКА странно защо им даваше тази възможност.

Шансовете на ЦСКА за титлата са ако не никакви, то много илюзорни, но какви са те за спечелване на купата?
– Познавайки Стойчо Младенов, съм убеден, че той няма да се откаже от преследване на първото място. Това е и в ДНК-то на клуба, но трябва по най-бързия начин да подобри играта в офанзивен план и реакцията след загуба на топката. А шансове за купата естествено, че има.

Как бихте коментирали червения картон на Мухар?
– Учуден съм от агресията, която показа той. Картонът е заслужен, но футболистът много по-рано бе изнервен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ