Лудогорец приземи Ботев (Пловдив), разградчани се утвърдиха на върха в класирането

Царско село - Лудогорец, Оливие Вердон

Шампионът Лудогорец победи с класическото 3:0 Ботев (Пловдив) в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. В 10-ата минута Бърнард Текпетей откри резултата с красив гол. Десет минути по-късно Вердон удвои преднината на тима си. В 30-ата минута и гредата помогна на вратаря на гостите след удар на Рик Джонатан. Каули Оливейра направи резултата класически с попадение в 57-ата минута. След този успех разградчани са на първата позиция с актив от 61 точки, а Ботев е на 3-ото място с 43.

Във втората минута Рик Джонатан отправи мощен и силен удар, но спечели само корнер, а след неговото изпълнение нямаше проблеми пред Аргилашки.

Лудогорец откри резултата в 10-ата минута, след като Текпетей нанесе остър и достатъчно добре насочен диагонален удар, пращайки топката в ъгъла на вратата на вратаря на Ботев.

Дойде време и за второ попадение във вратата на пловдивския тим. Вердон се разписа в 20-ата минута с удар от няколко метра след пас на Пластун. В 30-ата минута домакините удариха и гредата. Мълниеносна атака позволи на Рик Джонатан да отправи удар, но шансът беше на страната на вратаря на Ботев. Седем минути по-късно Джонатан отново стреля опасно с диагонален удар, но топката мина встрани от вратата.

В 39-ата минута Текпетей отправи точен удар, но той попадна точно в ръцете на Аргилашки.

Ботев опита да затрудни съперника си и в първите десет минути на частта създаде няколко опасни атаки пред вратата на Падт. Лудогорец удари за трети път, след като Каули се разписа на празна врата, преодолявайки Аргилашки.

Пиерос Сотириу имаше чудесна възможност да се разпише, но не сполучи в 81-ата минута на срещата. Така в крайна сметка Лудогорец спечели с 3:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ