Жалко! Назарян се размина със златния медал на Европейското по борба

Едмонд Назарян,

Едмонд Назарян загуби с 0-5 от турчина Керам Кемал в битката за златния медал в категория до 60 кг на Европейското първенство по борба класически стил в Будапеща.

Това бе втори европейски финал при мъжете за Назарян след триумфа му през 2020 година (в по-ниската категория до 57кг), а двукратният олимпийски шампион и негов баща Армен изгледа всичките му изяви в унгарската столица на живо.

Сребърният медалист от 2021 година Кемал взе първата точка в схватката и Назарян беше поставен в партер, като българинът успя да се измъкне с много добра защита.

Winbet – на един клик разстояниe! (18+)

Турчинът успя да избута съперника си извън очертанията и така спечели още една точка за 2-0 при 3:30 минути оставащи до края. Миг невнимание на Едмонд при опит за “гмуркане” на противника му коства още две точки и съответно още по-голямо изоставане при 2 оставащи минути.

Нова точка за ново избутване направи резултата вече 5-0 секунди преди края и Назарян трябваше да се примири със сребърен медал.

Бронзовите медали в категорията станаха притежание на арменеца Кеворк Гарибян и азера Мурад Мамадов. Спечеленият медал от Едмонд Назарян е девети за България от шампионата в Будапеща.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ