Джак Лейн: Джак Изкормвача не звучи зле, може да ми остане този прякор

7 Dni Sport01.04.2022
Джак Лейн, Ботев Пловдив

Футболистът на Ботев Пловдив Джак Лейн даде интервю пред клубния сайт преди гостуването на Лудогорец. Футболистът нашумя с гола, който отбеляза във вратата на Локомотив Пловдив, с който „затвори“ дербито.

„Започнах да играя футбол, когато бях 4-5 годишен. Нямаше какво друго да правя. Нямах много приятели, когато се преместих в Швеция. Просто излизах и играя футбол. Така започна всичко Знаех за треньора от преди да дойда тук. Познавах и Па Конате. Вече бях заинтересован към Ботев, когато започнах разговорите с Вале. Така изяснихме всичко“, каза Лейн.

„Мисля, че най-важното нещо е да сме заедно.. Когато печелим и когато губим. Никой не трябва да хвърля вината върху друг при загубите, защото ще се разделим. Да сме заедно е най-важното нещо“, заключи философски той.

„Първото, което научих на български е „Само Ботев“. Отне ми известно време. След подписването опитвах няколко пъти. На първо място трябва да се развиваме. Знам, че треньорите са добри в това. След това трябва да стигнем колкото се може по-високо ниво. Целта сега е топ 3. Очаквам от Лудогорец да е добър отбор, защото съм ги гледал. Просто включих телевизора и видях Лудогорец. Мисля, че са качествен отбор и имат доста респект в първенството към тях. Надявам се на един добър мач и да победим. Аз съм бърз, работя много и искам да се уча“, каза футболистът.

Той се върна и към гол, който е отбелязал на Монпелие във Франция. „Най-красивият стадион, на който съм играл е този на Монпелие. Мачът ми срещу Монпелие ми бе първия. Спомням си, че говорих с братята си и им казах, че ако вляза ще отбележа със сижурностг. Няма значение дали играя 2, 5 или 10 минути. Спомням си как треньор ми каза: „Джак, отивай да загравяш“. Отидох, но не вярвах, че ще вляза, защото губехме, а и бяхме с човек по-малко. След две минути ми каза, че влизам в игра. Не бях загрял кой знае колко добре, но имах шанс и стрелях… Първо загубих топката, после си я върнах и стрелях между краката на вратаря“, заяви Лейн.

„Искам да дам на феновете добро класиране в края на сезона. Не знаех, че са ме нарекли Джак Изкормвача. Знам, че доста хора ми казват Джак Даниелс, което е странно, защото това е истинското ми име. Джак Изкормвача не звучи зле, да правил е лоши неща, но може да ми остане“, завърши футболистът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ