Изтеглиха жребия и хвърлиха ръкавицата към Григор: Покажи, че обичаш България

7 Dni Sport01.04.2022
Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

България разбра съперника си в Световна група II за Купа „Дейвис“. Жребият не беше особено благосклонен към нашите момчета, защото те отново ще трябва да премерят сили с отбора на Южна Африка. Националите ни се се изправиха срещу същия съперник преди точно три години, когато гостувахме в Кейптаун и допуснахме поражение с 1:4 победи. Сега обаче сблъсъкът ще се поведе на родна земя в периода 16-18 септември, а така представителният ни тим ще има възможност да определи мястото за предстоящите срещи и вероятно изборът ще попадне върху откритите червени кортове на Българския национален тенис център, защото африканците не са особени любители на червената настилка.

Опонентите ни определено разполагат със сериозна класа в състава си, в чиито редици личат имената на Лойд Харис и Равен Клаасен. Харис е класиран под номер 44 в ранглистата на ATP и е побеждавал всеки един измежду Григор Димитров, Димитър Кузманов и Александър Лазаров, но пък е допускал поражение от младия Адриан Андреев. Клаасен пък е най-опитният състезател в селекцията на съперника и може да се похвали с достигането на два финала от Големия Шлем при игрите по двойки.

„Последния път загубихме от тях, така че със сигурност няма да е лесен мач. Познаваме състава на Южна Африка, имат много силни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, доста променя нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са много по-добри на твърда настилка. Така че смятам, че това ще са основните разлики. Несъмнено труден опонент, но не и непреодолим“ – коментира българският капитан Валентин Димов.


Пълният жребий в Световна група II за „Купа Дейвис“

„Тенис.бг“

В същото време във форумите беше отправено предизвикателство върху играч №1 на България – Григор Димитров. Според родните фенове на този спорт Гришо трябва да покаже, че обича България и да подкрепи отбора в тези важни двубои. С участието му родните „лъвове“ са с далеч по-високи шансове за успех, което е и разбираемо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ