Левски загуби в Прищина с 63 на 68

7 Dni Sport01.04.2022
баскетбол - Тити Папазов

Левски отстъпи с 63:68 (24:16, 16:16, 14:22, 9:14) на Сигал Прищина като гост в изключително драматичен мач от група С на втората фаза от Балканската лига. „Сините“ се нуждаеха от задължителен успех в Косово, както и победа у дома след седмица срещу същия съперник, за да продължат директно към финалната четворка на турнира. С поражението, което допуснаха днес, те отново ще се борят за място сред най-добрите четири, но задачата им се усложнява, тъй като ще трябва да изиграят и четвъртфинален мач. Единственият вариант, при който Левски може да е първи само ако Сигал победи в Израел и след това „сините“ надделеят над косоварите в София.

За българския тим участие в срещата не взеха Марио Литъл, който получи контузия в гърба по време на Купата, както и Николай Михайлов, който е с травма в глезена след турнира в Ботевград.

Иначе срещата в Прищина започна изключително оспорвано, като баскетболистите на Димитър Ангелов все пак успяха да намерят ритъма си и след 10 минути игра се оттеглиха с преднина от 8 точки (16:24), която успяха да задържат и до почивката. След нея домакините набраха инерция и преди заключителната четвърт успяха да стигнат до равенство (54:54). В последните минути двата отбора се надлъгваха, като късметът беше на страната на косовския тим, който се измъкна в края.

Така Левски е на втора позиция във временното класиране с баланс 3-2, а следващия мач срещу Сигал Прищина е на 7 март (четвъртък) от 19:00 ч. в столичната зала „Универсиада“.

Най-резултатен за Сигал беше Лейсон Зекери с 19 точки, а 14 вкара Ян Палокай.

За Левски с Венцислав Петков наниза 13 точки, а 12 добави Джошуа Паркър.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ