Мирела Демирева се закани: Отивам за златния медал на Европейското в Берлин!

лека атлетика - Мирела Демирева

Мирела Демирева ще атакува златния медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, което започва в понеделник и ще продължи до 12 август. Българката, която този сезон за първи път преодоля 2.00 м в кариерата си, сложи край на 3-годишната победна серия от 45 поредни успеха на настоящата европейска шампионка Мария Ласицкене на Диамантената лига в Рабат това лято. Рускинята, която ще скача под неутрален флаг в германската столица, обаче оглавява световната ранглиста за сезона с 2.04 м и със сигурност ще се бори за ново злато.

“Подготовката ми за Европейското върви много добре – в много добра форма съм, а също и в много добро настроение. Очаквам с нетърпение първенството, работих усилено за него още от миналата година. Медалът в Амстердам преди две години беше първият след осем години чакане, така че Европейското беше много вълнуващо за мен. Имам хубави спомени. Не бих казала, че цел или амбиция за Берлин е точната дума. Аз знам какво искам, знам своя потенциал и за какво съм готова, така че отивам за първото място”, сподели Демирева в интервю за Европейската атлетика, цитирана от Спортал.

Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 е четвърта в европейската ранглиста за сезона с 2.00 м. Водачка е Ласицкене с 2.04 м, а на второ място е италианката Елена Валортигара, която на Диамантената лига в Лондон подобри няколко пъти личния си рекорд за 2.02 м. Пред Демирева в сезонната ранглиста е и световната рекордьорка в скока на височина в рамките на седмобой Нафисату Тиам с 2.01 м. Белгийката обаче ще се съсредоточи към коронната си дисциплина в Берлин.

Сред претендентките за отличия в скока на височина в германската столица са още 20-годишната украинка Юлия Левченко, сребърна световна медалистка от Лондон 2017, планетарната медалистка в зала от Бирмингам тази зима Алесия Трост (Италия), представителката на домакините Мари-Лорънс Юнгфлайш и 21-годишната британка Морган Лейк, която преодоля 1.97 м през юни.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ